The Division napíše a natočí držitel Oscara
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Division napíše a natočí držitel Oscara

The Division napíše a natočí držitel Oscara

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 1. 2017 09:47 9
Reklama

Příprava filmové adaptace akce Tom Clancy's The Division pomalu nabírá na obrátkách. Herecké hvězdy Jake Gyllenhaal a Jessica Chastain, už mají vedení. Společnost Ubisoft Motion Pictures oznámila, že scénář napíše a současně do režisérského křesla usedne Stephen Gaghan, který vyhrál Oscara za scénář k filmu Traffic - nadvláda gangů režiséra Stevena Soderbergha.

Gaghan za Traffic získal i Zlatý glób a cenu BAFTA. Na Oscara byl nominovaný ještě za scénář k filmu Syriana, u nějž současně figuroval také jako režisér. Jde tedy o poměrně silné jméno, jímž Ubisoft vysílá jasný signál, že to s filmových adaptacemi svých her ani náhodou nemíní vzdát. Stephen Gaghan je hlavně scénárista, ale pár režijních zářezů už za sebou má.

Jak ale bohužel dokázal v prosinci Assassin's Creed, ani hvězdný tým stačit nemusí. Justin Kurzel je bezesporu talentovaný režisér a měl k dispozici partu špičkových herců - Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson. Přesto se očekávaný úspěch nedostavil.

Stephen Gaghan je údajně herní předlohou nadšený. Hra podle něj byla úspěšná především díky svému zasazení a pojetí apokalyptického Manhattanu. Spolupráci s Gaghanem si pochvaluje i Gerard Guillemot, který vede filmovou divizi Ubisoftu. Studio se už nemůže podle viceprezidenta Matta Phelpse dočkat, až uvidí, jak Gaghan přivede svět The Division k životu na filmovém plátně.

Spoluprací je podle svých slov nadšený i Gaghan. Ocenil kreativitu vývojářů i ochotu vydavatele riskovat. Pochvaluje si rovněž možnost pracovat s Gyllenhaalem a Jessicou Chastain. Příběh The Division je podle něj aktuálnější než kdykoli dřív. Možná i to je důvod, proč ho zaujala tato látka, protože jeho portfolio netvoří zrovna typické akční filmy. Adaptace v jeho podání by tak nemusel být klasickým blockbusterem plným výbuchů. Scénář by se mohl soustředit třeba na to, jak na nastalou krizi reagují běžní lidé, jak se zachovají v mezních situacích, když společnost kolabuje.

Opomenout bychom ale rozhodně neměli ani skutečnost, že Stephen Gaghan má už s hrami nějakou zkušenost. Podílel se na scénáři k akci Call of Duty: Ghosts. Kromě The Division Ubisoft chystá i další filmy. Například Splinter Cell s Tomem Hardym. Těšit se můžete i na Ghost Recon, Watch Dogs nebo Rabbids. Nebo obávat, to už je na vás.

Více informací o filmu The Division najdete v našich starších novinkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama