Nové záběry z PC verze Halo Wars 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové záběry z PC verze Halo Wars 2

Nové záběry z PC verze Halo Wars 2

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

19. 1. 2017 09:54 1
Reklama

Vývojáři z Ensamble Studios se před osmi lety pokusili přivést na konzole plnohodnotnou strategii a dokázali hráčům i kritikům, že něco takového je s chytře navrženým ovládáním možné dokázat.

A i přes to, že hra Halo Wars nebyla celosvětovým tématem a nevzpomíná se na ni jako na legendu žánru, sbírala vysoké známky a prodalo se ji přes milion kusů. Druhý díl proto bude očekávaným přírůstkem do portfolia her pro Xbox a co víc –21. února vychází souběžně i pro PC.

I z toho důvodu už vývojáři disponují finálními buildy, které se nezdráhají ukazovat novinářům a oddaným členům komunity, odkud ostatně pochází i dosud neviděné gameplay záběry. O jejich natočení a trefné okomentování se postaral YouTuber Arrekz, který byl pozván do Microsoftu a mohl si zahrát jednu z příběhových misí a porci multiplayeru.

Jak sám hned na úvod říká, strategie mnohem raději hraje s klávesnicí a myší, rozhraní pro gamepad je ale dle jeho slov plně funkční a je na něm vidět, kolik zkušeností získali vývojáři při vývoji prvního dílu. Bez ohledu na to, že na „dvojce“ pracuje 343 Industries za pomoci mistrů strategií z Creative Assembly, know-how Ensamble Studios jim je přístupné a nemusíte mít proto obavy, že by hra byla na Xboxu nehratelná.

Při vlastním pohledu na bojiště je pak nutné konstatovat, že jde o velmi příjemný návrat tradiční RTS s nutností stavět bázi, což by samo o sobě mohlo být lákadlo i pro hráče, kteří se světem Halo dosud neměli co dočinění. Pokud jste naopak fanoušci, budete se moci opět ponořit do známých reálií a sledovat je z netradiční perspektivy. Ve videu se zároveň můžete podívat i na to, jak funguje strom schopností a jak vypadají hektické 3v3 bitvy v režimu a začít se s Jardou konečně pořádně těšit!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama