Single a multiplayer v Andromedě propojeny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Single a multiplayer v Andromedě propojeny

Single a multiplayer v Andromedě propojeny

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 1. 2017 09:53 13
Reklama

O Mass Effectu: Andromeda jsme se toho už dozvěděli spoustu, většina informací se však týkala především singleplayerové části hry. O režim pro více hráčů se vývojáři otřeli jen v náznacích, přesto ale bude plnohodnotnou součástí zážitku. Server Kotaku přinesl nové informace o tom, jak bude multiplayer do hry implementován tak, aby celá Andromeda byla jedním komplexním zážitkem.

Zatímco ve třetím dílu trilogie měl multiplayer ve hře vliv na připravenost vašeho týmu na konfrontaci s finálním nepřítelem, ale jinak byl v podstatě oddělenou částí, přístup Andromedy bude jiný. Producent hry Mike Gamble říká, že Andromeda bude obsahovat takzvaný Strike Team systém, který bude integrální součástí hry, ale postup v něm nebude ovlivňovat příběh. Na druhou stranu bude fungovat tak, že mezi kampaní pro jednoho hráče a multiplayerem budete moci zcela plynule přecházet. Režim pro více hráčů tedy nebudete muset spouštět extra z menu. V zásadě jen přispívá do příběhu o tom, co se děje v clusteru Helios, vše ale budete moci absolvovat i sólo. Hra bohužel nenabídne dedikované servery.

Část rozhovoru se věnuje také rozhodnutí vývojářů neposkytovat o hře příliš informací v raných fázích vývoje. Prakticky až koncem loňského roku jsme se dočkali prvních záběrů z hraní, do té doby byla k dispozici jen hrstka artworků, několik screenshotů a velice drobné střípky informací.  Gamble říká, že o hře mohli mluvit daleko dříve, ale rozhodli se tak neučinit. Příkladem jim byla například Bethesda a její odhalení Falloutu 4, které bylo dostatečně překvapivé a umožnilo firmě v rychlém sledu naráz zavalit hráče velkou spoustou informací a vybudovat kolem hry velké nadšení.

S ohledem na režim pro vás máme ještě jednu dobrou zprávu. Již v loňském listopadu bylo potvrzeno, že Andromeda před svým vydáním nabídne hráčům multiplayerový beta test. Ten bude uzavřený a pro účast se musíte zaregistrovat do programu Andromeda Initiative. Přesné datum konání bety zatím neznáme, ale díky zvídavému fanouškovi a jeho dotazu na Twitteru nyní víme, že se detaily zřejmě dozvíme ještě v lednu. Ostatně, hra už zná své oficiáln datum vydání, které připadá na 21. března. Test by se měl tedy skutečně konat již v dohledné době.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama