Moddeři přidají do GTA V město ze čtyřky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Moddeři přidají do GTA V město ze čtyřky

Moddeři přidají do GTA V město ze čtyřky

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 1. 2017 09:35
Reklama

Autoři Hrej.cz se v těchto dnech vrátili ke hraní GTA Online, a tak se řeč během společných seancí mnohdy stočí k tomu, jaké by to bylo, kdyby vývojáři namísto slibovaného singlového DLC rozšířili svět o Liberty City nebo Vice City. Několikrát se ostatně o této možnosti spekulovalo. O něco podobného se pokusí nová modifikace, i když jen v singleplayeru. Svět GTA V rozšíří o metropoli ze čtvrtého dílu.

Autoři nástroje OpenIV přišli s ambiciózním plánem vložit do světa GTA V město Liberty City ze čtvrtého dílu. Nemá ovšem nahradit stávající metropoli Los Santos, ani Blaine County nebo jinou část San Andreas. Liberty City vyroste tam, kde se nyní rozprostírá jen oceán. Zatím neznáme datum vydání, ale už teď se můžete pokochat teaser trailerem, který naznačuje, jak by to mělo vypadat v praxi. Do Liberty City prostě dolétnete letadlem, případně se tam doplavíte lodí.

Tento plán se může zdát možná až příliš ambiciózní. Snad ale nebude nad síly autorů, kteří očividně mají s modováním her od Rockstaru bohaté zkušenosti. Jak už bylo řečeno, novou mapu si zřejmě osaháme jen ve hře pro jednoho hráče, protože GTA Online takové modifikace nepodporuje. A jejím použitím byste si pravděpodobně vysloužili ban. Autoři se na svém webu pochlubili, že na modifikaci dělají od uvedení GTA V. A podle toho, že o své práci dávají vědět až nyní a dosud vše připravovali v tichosti, snad lze usuzovat, že by nás od vydání nemuselo dělit několik dalších let.

Jelikož vývojáři pochopitelně nemají práva na práci Rockstaru, Liberty City nenabídnou ke stažení jen tak. Namísto toho poskytnou hráčům nástroj, kterým si zkonvertují město přímo ze čtvrtého dílu. Musíte tak vlastnit GTA IV. Tento program následně vytvoř singlové DLC a nainstaluje ho do GTA V. Autoři už nyní upozorňují, že konvertor bude potřebovat hodně volného místa na disku.

Jak samotní moddeři vtipně podotýkají, Rockstar měl dost času i peněz na to, aby udělal singlové DLC nebo oficiální rozšíření mapy. A když se k tomu neměl…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama