Andromeda pro Scorpio ani Switch není v plánu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Andromeda pro Scorpio ani Switch není v plánu

Andromeda pro Scorpio ani Switch není v plánu

Pavel Makal

Pavel Makal

3. 1. 2017 09:32 3
Reklama

Mass Effect: Andromeda je jedním z nejočekávanějších titulů letošního roku. Nový díl slavné série, který nenavazuje na původní trilogii, ale namísto toho se vydává do zbrusu nové galaxie, aby tam vyprávěl další příběhy, se již zítra dočká nových záběrů na konferenci CES v nevadském Las Vegas. Ještě předtím se ale serveru Stevivor podařilo získat rozhovor s producentem hry Michaelem Gambelem. Hovoří v něm i o tom, zda se hra chystá na budoucí herní konzole, jako je projekt Scorpio od Microsoftu nebo blížící se Switch od Nintenda.

S ohledem na to, že Andromeda je vůbec prvním přírůstkem do série, který se podívá na současnou generaci konzolí, můžeme podle Gambla očekávat velké množství novinek a vylepšení. Jako příklad uvádí samotné prostředí galaxie, které bylo v původní trilogii prakticky dvourozměrné a jen jste s lodí Normandy cestovali tam a zpět. V Andromedě to bude jiné. Gamble láká na pohled z velitelského můstku lodi, odkud budete moci sledovat plně renderované prostředí v úhlu 180 stupňů.

To dává vývojářům spoustu možností, jak více budovat atmosféru vesmírných cest. Planety budou skutečně na svém místě, budou vrhat odrazy světla na loď a takový průlet černou dírou bude zážitkem sám o sobě. Výkon současných konzolí, byť jsou na trhu už několik let, zkrátka umožňuje implementaci řady detailů, které jsou navíc i technicky přesné. Andromeda bude podle Gambla skutečně krásnou hrou, v níž se podíváme na úplně nové světy, planety s dvěma slunci nebo zvláštními modrými měsíci, zkrátka orgasmus pro oči každého sci-fi nadšence.

Zatím ale bohužel není zcela jasné, do jaké míry vývojáři z Bioware využijí posílenou verzi konzole PlayStation 4 s označením Pro. O detailech podpory tohoto zařízení se zřejmě více rozpovídají až v průběhu ledna či února. Zvažují ale, jak nejsmysluplněji dodatečný výkon využít. Co se týče Scorpia od Microsoftu, které by se mělo na trhu objevit koncem letošního roku, zatím údajně nejsou vůbec žádné plány. Gamble ovšem zároveň uvádí, že nikdy nevíte, co se může stát. Podle našeho názoru je ale téměř jisté, že Andromeda nakonec podporu pro Scorpio dostane, záleží jen na tom, zda bude její implementace tak snadná, jako je tomu v případě PS4 Pro.

Smutná zpráva ovšem čeká na fanoušky Nintenda. Ohledně potenciální přítomnosti Andromedy na Switchi má Gamble špatné zprávy: „Ne, teď momentálně určitě ne. Neplánujeme to. Pokud Swich vyjde a všichni budou žadonit o Mass Effect, uvidíme. Nikdy si nechceme jen tak zavírat dveře.“ Připomeňme, že třetí díl původní trilogie se objevil na Wii U ve speciální edici, která nabídla i Extended Cut závěr hry a systém simulace voleb z prvních dvou dílů. Andromeda vyjde letos na jaře, jako nejpravděpodobnější datum se podle předchozích úniků jeví 21. Březen. Hru si můžete objednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama