Andromeda se znovu ukáže již velmi brzy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Andromeda se znovu ukáže již velmi brzy

Andromeda se znovu ukáže již velmi brzy

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 12. 2016 10:08 1
Reklama

Mass Effect: Andromeda už není pouhou chimérou, ze které bychom znali jen pár neurčitých obrázků. Vývojáři z BioWare si fanoušky nejprve mírně namlsali kratičkou ukázkou na akci PlayStation Meeting, aby je pak potěšili poměrně obsáhlým videem ze samotné hratelnosti na předávání cen The Game Awards 2016. Pokud vám ale systematické vydávání nových informací nestačí a rádi byste hru viděli zase v pohybu, máme pro vás dobré zprávy.

Společnost BioWare totiž v noci na Twitteru oznámila, že Mass Effect: Andromeda svou přítomností poctí keynote Nvidie na lednové akci CES v nevadském Las Vegas. Keynote se bude konat již příští středu, tedy 4. ledna, nový rok tedy z herního hlediska nezačne vůbec špatně. Tweet bohužel není nikterak detailní, uvádí jen to, že se fanoušci mohou těšit na další záběry z hraní a tentokrát bude zřejmě hlavní důraz kladen na rozličnost prostředí, v nichž se bude váš tým pohybovat. Pokud chcete konferenci společnosti Nvidia sledovat v přímém přenosu, můžete tak učinit 5. ledna v půl čtvrté ráno. Jejím hlavním tématem bude kromě Andromedy i přehled těch největších technických pokroků v oblasti umělé inteligence, chytrých automobilů a samozřejmě i hraní.

Jestli ani Andromeda neukojí vaši touho po univerzu Mass Effect, zřejmě vás potěší, že se na příští rok chysta knižní trilogie, která bude dál rozšiřovat naše povědomí o dění v neprobádané galaxii. První díl ponese podtitul Nexus Uprising a na pultech obchodů by se měl objevit 28. března příštího roku. Píše jej autorská dvojice Jason M. Hough a K.C. Alexander. Druhá kniha by pak měla dorazit v průběhu příštího léta. Vzala si ji na starost spisovatelka Catherynne M. Valente a podtitul Annihilation naznačuje značně bouřlivý děj. Na podzim pak vyjde finální díl trilogie s názvem Innitiation od autorky N.K. Jemisin. Bohužel toho zatím o obsahu knih moc nevíme, částečně z důvodu, že bude jejich děj úzce spjat s událostmi herní Andromedy.

Kromě těchto zpráv se nedávné minulosti objevily i další menší střípky informací. Například vaše nová umělá inteligence SAM není jen obyčejnou kopií EDI z původní trilogie. Stará se o celou řadu věcí včetně vaší lodi a bude k vám neustále připoutána. Podle slov autorů je tak mnohem více vaším partnerem, než tomu bylo v případě EDI. A vzhledem k tomu, že v minulosti pracovala i s otcem hlavní postavy, bude k ní mít protagonista bližší vztah. Co se týče data vydání, přesný termín se údajně dozvíme až v okamžiku, kdy si tým bude na 100 % jistý, že jej zvládne dodržet. V minulosti se zejména v souvislosti s únikem data vydání oficiálního artbooku skloňuje termín 21. března. BioWare ani vydavatel EA to však nijak nekomentoval.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama