Vylepšené Halo Wars už můžete hrát i na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vylepšené Halo Wars už můžete hrát i na PC

Vylepšené Halo Wars už můžete hrát i na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 12. 2016 10:22
Reklama

I když nadějná real-time strategie Halo Wars 2 od studií Creative Assembly a 343 Industries pro PC a Xbox One vychází až příští rok, konkrétně 21. února, někteří si mohou připomenout vylepšený první díl už nyní. Pokud jste si předobjednali dvojku v ultimátní edici, je vám k dispozici předčasně Halo Wars: Definitive Edition.

Upgradovaný první díl od Ensemble Studios z roku 2009 byl oznámen v červnu pro Xbox One a také PC. Hra vyšla včera. Jde tak o debut této podsérie na Windows. Microsoft upozornil předobjednávající, že to může pár dní trvat, než kód na Definitive Edition obdrží. Systém je bude odesílat ve vlnách, kód může přijít za sedm až deset dní nejpozději. Pak už jej stačí jen klasicky aktivovat v Xbox Storu.

Definitive Edition stejně jako druhý díl patří do programu Xbox Play Anywhere, takže pokud vlastníte verzi pro PC, automaticky máte nárok i na tu pro Xbox One a naopak. Obě platformy dokonce sdílejí uložené pozice a achievementy.

Vylepšená dvojka se může podle autorů pochlubit kvalitnější grafikou i zvukem. Hráči na PC si ji užijí dokonce až v rozlišení 4K. Definitivní edice pochopitelně obsahuje všechna rozšíření a můžete z ní vydolovat až 1500 bodů do vašeho Gamerscore. Přepracování se dočkal i systém vyhledávání a zapojení do her v multiplayeru.

Dan Ayoub z Microsoftu si pochvaluje ovládání hry na gamepadu, které nahradilo tradiční kombo klávesnice+myš. Jeho samotného jako hardcore stratéga údajně překvapilo, jak dobře vše funguje. Při práci na definitivní edici se podle něj chtěli autoři ujistit, že hra bude stejně skvělá a bude vypadat ještě lépe než před sedmi lety. Hlavně je to ale podle něj důležitý milník, protože Halo Wars vstupují na PC, po čemž fanoušci volali od vydání původní hry.

Součástí ultimátní edice je kromě Halo Wars 2 a vylepšené jedničky také season pass na DLC nebo dřívější přístup k druhému dílu. Majitelé si zahrají čtyři dny před oficiálním datem vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama