PC beta For Honor odhalila problémy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC beta For Honor odhalila problémy

PC beta For Honor odhalila problémy

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 12. 2016 13:35 2
Reklama

For Honor, středověká řezanice mezi Vikingy, rytíři a samuraji, se v minulém týdnu hned dvakrát dostala do popředí zájmu. Poprvé to bylo z poměrně negativních důvodů, a sice kvůli odhalené nutnosti neustálého připojení k internetu, i když třeba hrajete singleplayerovou kampaň. Podruhé jsme se pak dozvěděli o tom, jak hodlají vývojáři svou hru podporovat po vydání. Dnes se k For Honor vracíme znovu a bohužel opět nemáme dobré zprávy.

V současné době totiž probíhá uzavřený alfa test pro hráče na PC, a jak se zdá, ne vše jde podle plánu. Rozhodně ne pro uživatele diskuzního fóra Reddit s přezdívkou MexGrow. Ten dokonce porušil NDA jen proto, aby ostatním přinesl zprávu o stavu matchmakingu ve hře. Přestože se samozřejmě jedná pouze o test a For Honor vychází až 14. února, je rozhodně nutné, aby se Ubisoft na tento aspekt hry ještě důkladně podíval, protože momentálně přináší hráčům místo zábavy hlubokou frustraci.

Na vině je podle všeho absence dedikovaných serverů. For Honor namísto toho využívá takzvaný peer-to-peer matchmaking a právě v tom tkví kořen všeho zla. V přiloženém videu se můžete podívat na to, jakými obtížemi hráči na PC během testu procházejí. Nutno dodat, že problémy podobného rázu tížily už před časem i konzolový alfa test, rozhodně ale ne v takovéto míře. Na Redditu se už stačila objevit i petice za implementaci dedikovaných serverů. Chcete-li se do ní zapojit, naleznete ji pod tímto odkazem.

Zkušenost uživatele MexGrowa už na Redditu potvrdila celá řada dalších hráčů. Upozorňují i na to, že peer-to-peer systém otevírá hru cheaterům a hackerům a upozorňují na to, že pro tak specifický titul, jakým For Honor zejména v AAA sféře je, by problémy tohoto rázu mohly být likvidační. Jak se na celou situaci díváte vy? Myslíte, že by petice mohla Ubisoft přimět ke spuštění dedikovaných serverů? A pokud ne, bude to pro vás důvodem k nepořízení For Honor? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama