Polovina majitelů XO hraje hry z X360
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Polovina majitelů XO hraje hry z X360

Polovina majitelů XO hraje hry z X360

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 12. 2016 09:02 9
Reklama

Do programu zpětné kompatibility na Xboxu One včera přibyla trilogie BioShock z Xboxu 360. Z toho vyplývá, že celkem už seznam podporovaných her obsahuje přes 300 titulů. Když Microsoft službu ohlašoval, zlí jazykové pochybovali o jejím úspěchu, tvrdili o ní, že jde jen o gimmick, o nějž hráči i výrobce rychle ztratí zájem. Statistika ale ukazuje opak.

Pokud vlastníte BioShock, jeho druhý díl či Infinite pro X360, nic už vám nebrání si jej zahrát na nové konzoli. A nemusíte investovat ani do nové remasterované kolekce. Program zpětné kompatibility začal fungovat loni v listopadu a podporuje digitální i diskové verze her.

Co je ale ještě zajímavější než celkový počet dostupných her a nové tituly, je tvrzení Phila Spencera, který na Twitteru napsal, že skoro polovina majitelů Xboxu One hraje hry ve zpětné kompatibilitě. Z čehož by šlo usuzovat, že se tím myslí pravidelně a nikoli jen, že si tuto funkci někdy vyzkoušeli.

Podle Microsoftu do listopadu 2016 strávili s hrami z Xboxu 360 na Xboxu One 210 milionů hodin a toto číslo rychle roste. Mike Ybarra před časem ujistil, že program bude pochopitelně fungovat i na konzoli označované jako Project Scorpio. Opakovaně jsme psali také o touze Spencera zprovoznit na Xboxu One hry z původního Xboxu, ale Microsoft nic fanouškům neslíbil, protože si není realizací tohoto plánu jistý.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama