Další Battlefield nejdříve za několik let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Battlefield nejdříve za několik let

Další Battlefield nejdříve za několik let

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 11. 2016 14:34 6
Reklama

Letošní exkurze na bojiště první světové války pod taktovkou studia EA DICE se vydařila nad očekávání a nebýt slabého singleplayeru, útočila by hra i v naší recenzi na maximální hodnocení. Přesto, nebo možná právě proto, že Battlefield 1 dosáhl tak zásadního úspěchu v recenzích i v prodejích, se v nejbližších letech dalšího pokračování série nedočkáme.

Na evropském setkání s investory to uvedl finanční ředitel EA Blake Jorgenssen: „Příštích několik let žádný nový Battlefield nevydáme.“ Na otázku, zda by na značku Battlefield mohl být aplikován model podobný Ultimate Teamu ze sportovních sérií EA, Jorgenssen odvětil, že společnost neustále přemýšlí o nových způsobech, jakým hráče zaujmout a poskytnout jim nové možnosti vyžití v oblíbených titulech.

Hráči se podle něj do her rádi hluboce zapojují a kdybychom prý udělali průzkum mezi vedením EA i samotnými vývojáři, většina by prohlásila, že hlavní motivací je tvorba poutavých a zábavných her, nejen snaha vydělat. Na druhou stranu ale zas Jorgenssen vidí příležitost ve větší monetizaci, pravděpodobně ve stylu Ultimate Teamu. Je však podle něj nutné, aby zůstala zachována vnitřní integrita produktu. Ultimate Team v sérii FIFA nijak neovlivňuje zbytek obsahu, který si můžete užít i bez dodatečných investic. Implementovat takto fungující model do Battlefieldu je podle něj skutečnou výzvou.

Jorgenssen vzpomenul i další počin od EA DICE, tedy Star Wars Battlefront. Hra, která prodala přes 14 milionů kusů a stala se tak jedním z nejúspěšnějších titulů s licencí Star Wars, podle něj sklidila kritiku především proto, že nešla dostatečně do hloubky. Fanoušci si podle něj stěžovali hlavně na nedostatek obsahu a právě tyto výtky si vývojáři berou k srdci při přípravě druhého dílu. Battlefront 2 bude podle Jorgenssena mnohem větší a obsahově nabitější hra, která bude čerpat z novějších filmů ságy Star Wars. Hra zatím nebyla oficiálně oznámena, předpokládáme ale, že vyjde během příští podzimní sezóny. První díl Battlefrontu se nedávno dočkal reedice, která obsahuje základní hru a season pass se všemi přídavky, včetně chystané VR mise a balíčku, který se tematicky týká blížícího se filmu s podtitulem Rogue One. Zakoupit si ji můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama