Představení lodi Tempest z Andromedy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Představení lodi Tempest z Andromedy

Představení lodi Tempest z Andromedy

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 11. 2016 10:18 8
Reklama

Včera jsme vás informovali o hlavním příběhovém motivu Andromedy, dnes se trochu blíže podíváme na vesmírné plavidlo Tempest, které nahradí oblíbenou loď Normandy z původní trilogie. V rozsáhlém rozboru přinesl server Gameinformer celou řadu informací o jednotlivých částech Tempestu a jeho posádce.

Nová loď nabídne celou řadu prvků, na které jste byli zvyklí z dřívějška, přinese ale i celou řadu vlastních novinek. Můstek budete tentokrát navštěvovat mnohem častěji, zejména kvůli tomu, že jedním z vašich úkolů bude tentokrát samotná navigace lodi. Můžete si tu opět pohovořit se salarijským pilotem a namísto operování s galaktickou mapou budete svá rozhodnutí činit s pohledem upřeným na hvězdy přímo před vámi.

Další částí lodi, do které se dostanete z můstku, je pak dvoupatrové atrium, jehož nejdůležitějším prvkem je holografické rozhraní, díky němuž si můžete modifikovat přidělení bodů do jednotlivých vlastností a upravovat tak schopnosti hlavní postavy mezi jednotlivými misemi. Za zmínku určitě stojí fakt, že průchod lodí není přerušen nahrávacími časy a pohybovat se po jednotlivých částech můžete bez přerušení.

V garáži samozřejmě naleznete terénní vozidlo Nomad, které v Andromedě nahrazuje známé Mako. Důležitou částí lodi jsou také kajuty posádky, kde hlavní hrdina či hrdinka může aplikovat svůj vkus a vyzdobit si osobní prostor dle chuti. Zároveň tu naleznete suvenýry z cest, které odráží váš postup hrou.

Důležitou změnou je fakt, že Tempest se skutečně pohybuje vesmírem a při pohledu z oken lodi neuvidíte jen statické pozadí, jako tomu bylo v předchozích dílech. Pokud se budete chtít vydat na planetu, kterou loď právě míjí, nic vám nebude stát v cestě a autoři chtějí, aby i v tomto případě váš zážitek neovlivňovaly zbytečné nahrávací časy. Výběr cíle, cesta k němu, přistání a vstup na planetu by měly proběhnout naprosto plynule. Jediné, co si bohužel tentokrát nevyzkoušíme, je samotné pilotování Tempestu. Autoři údajně s přidáním této funkce experimentovali, nakonec se však rozhodli ji do hry nezařadit.

Posádka bude tentokrát působit mnohem aktivnějším dojmem, jednotlivé postavy nebudou jen tak postávat okolo, ale protože se jedná o relativně malý tým a každý má své úkoly, budou se věnovat běžné každodenní práci. Loď bude plnit celou řadu funkcí, ať už půjde o strategickou vojenskou základnu, domov, do nějž se budete vracet z náročných misí nebo místo, kde si promluvíte se svými blízkými o tom, co společný úkol obnáší. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama