Producent Andromedy mluví o hlavním motivu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Producent Andromedy mluví o hlavním motivu

Producent Andromedy mluví o hlavním motivu

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 11. 2016 15:46 5
Reklama

Mass Effect: Andromeda, pokračování extrémně populární sci-fi ságy, se před dvěma týdny dočkalo nového traileru celé řady nových informací. Hra bude samostatným příběhem a ne počátkem nové trilogie, bude se odehrávat v poměrně vzdálené budoucnosti a známe už dokonce i nové nepřátele. V novém čísle britského OPM se producent hry Michael Gamble z montrealského studia firmy BioWare rozpovídal o ústředním motivu hry.

Podle Gambla klade Andromeda hlavní důraz na průzkum galaxie. Hlavní téma přirovnává k současné filosofii zakladatele kosmické společnosti SpaceX a automobilky Tesla Motors Elona Muska, tedy ke kladení otázek „Dokážu se tam dostat?“ nebo „Dokážu tohle udělat?“. Andromeda je lidským příběhem, ale Gamble poukazuje na to, že stejně jako na Zemi se lidé různých ras a vyznání zapojují do rozličných expedicí, totéž platí pro výpravu z Mléčné dráhy, která rovněž sestává z celé řady druhů a kultur a jedná se o společnou snahu. Expedice vznikla s vědomím toho, že v nové galaxii to nebude snadné. Všichni tedy kopou za jeden tým a pro společnou věc. Hlavním důvodem je nalezení nového domova.

Příběh Andromedy se odehrává zhruba 600 let po událostech původní trilogie. Hráč se vtělí do role jednoho ze sourozenců Ryderových, kteří v nové galaxii hledají domov pro lidskou rasu. Hlavní překážkou bude nepřátelská rasa Kettů, která bude svým pojetím zcela odlišná od toho, na co jsme dosud byli v rámci série zvyklí. Dočkat bychom se měli na jaře příštího roku, celá řada indicií směřuje na 21. března 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama