Microsoft slaví 15 let Xboxu s Forzou a Halo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft slaví 15 let Xboxu s Forzou a Halo

Microsoft slaví 15 let Xboxu s Forzou a Halo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

16. 11. 2016 15:26
Reklama

Jak už jsme psali včera, před 15 lety byl na trh uveden první Xbox. Microsoft si toto výročí připomíná i ve dvou hrách ze sérií, které mu pomohly etablovat se úspěšně na konzolovém trhu.

Každý, kdo se přihlásí do Halo 5: Guardians až do 22. listopadu, obdrží speciální výbavu. Akce Halo: Combat Evolved byla jednou z launchových her, a proto se můžete zapojit také do zvláštního výročního playlistu, který obsahuje komunitní mapy vytvořené fanoušky v editoru Forge podle šesti arén z původní hry.

Série Forza se na Xboxu objevila až v květnu 2005, ale k této značce dnes neodmyslitelné patří i přesto, že už si ji můžete zahrát také na PC. Patnácté narozeniny mateřského systému nyní v Horizonu 3 připomíná bezplatný vůz Ford F-150 Raptor, model 2017 se speciálním polepem. Každý ho obdrží zdarma a pokud ho náhodou už vlastníte díky VIP balíčku, můžete se těšit na nějaký bonusový truck s alternativním polepem.

Gamerpic galerie se při této příležitosti rovněž rozrostla o nové obrázky/avatary připomínající 15. výročí Xboxu a Halo. Na iOS zase Microsoft vydal nové samolepky s tématem ságy Halo. Na patnáct let Halo upozorňuje rovněž nové vzpomínkové video, které si můžete pustit níže. Microsoft v něm láká, že to vše byl teprve začátek a mnoho nás toho ještě čeká.

Kromě toho jsme se dozvěděli, kolik hráči odehráli hodin, kolik času strávili v multiplayeru, kolik achievementů odemkli a jakého skóre za tu dobu dosáhli. Pokud vás tato čísla zajímají, určitě zamiřte na web Xbox Wire. Většině lidí asi bude stačit informace, že jsou to miliardy a miliardy. K narozeninám Xboxu a Microsoftu na Twitteru poblahopřálo i konkurenční Nintendo a jeho maskot Mario.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama