Kettové jsou novou rasou v Andromedě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kettové jsou novou rasou v Andromedě

Kettové jsou novou rasou v Andromedě

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 11. 2016 09:17 12
Reklama

Mass Effect: Andromeda nás ze známé a v původní trilogii křížem krážem procestované Mléčné dráhy vrhne do úplně nové, 2,5 milionu světelných let vzdálené galaxie. Tento krok přinese nejen nové příběhy, dobrodružství a technologie, ale také nové rasy a naprosto nevyhnutelně i nové nepřátele. Server GameInformer přinesl exkluzivní pohled právě na ně.

V rozhovoru s výtvarným ředitelem z BioWare Montréal Joelem MacMillanem došlo k odhalení detailů o nové rase jménem Kett. MacMillan uvádí, že při její tvorbě chtěli návrháři akcentovat zejména úplně nové prostředí. Pryč je tedy uhlazený a spíše industriální design mimozemšťanů a jejich vybavení, architektury a technologií z předchozích dílů, noví tvorové působí mnohem živočišněji a organicky.

MacMillen zároveň říká, že cílem nebylo, aby Kettové vypadali vyloženě zle. I přes jejich výhružný zjev, kostěnou zbroj a omezenou mimiku bylo prý velmi zásadní, aby se hráči dokázali s novou rasou ztotožnit. Velký důraz byl proto kladen na oči, které jsou tradičně jedním z nejlepších indikátorů emocí.  Zatím nevíme, zda je galaxie v Andromedě jejich původním domovem, nebo jestli do ní, podobně jako naši hrdinové, někdy v minulosti přicestovali. Přestože budou primárně vystupovat v roli hlavních nepřátel, je dost možné, že jejich motivy nebudou vyloženě negativní. Mass Effect v minulosti mnohokrát prokázal schopnost tvorby šedých zón, ve kterých nejsou všechny odpovědi jednoznačné.

Při návrhu začali vývojáři s obličejem, který je chráněn kostěným krunýřem a tento motiv je následně aplikován i na celkovou zbroj rasy Kettů. Výhodou je to, že kostěná zbroj poskytuje širokou variabilitu pro výtvarné zpracování. MacMillen hovoří o tom, že z původní trilogie jsme si zvykli na nějaký styl interakce s mimozemskými rasami. Při tvorbě Kettů si designéři položili otázku, jakým způsobem přinést něco nového. Zvažovali například, zda budou Kettové nosit oblečení, nebo budou přirozeně nazí. Nakonec se rozhodli pro první variantu, protože by údajně bylo těžké vcítit se při rozhovorech do tvora, který je nahý. Od prvních návrhů k finálnímu výsledku vedla dlouhá cesta. Na celé video se můžete podívat pod tímto odkazem. Jak se vám nakonec Kettové líbí? Preferovali byste spíše některý z raných návrhů? Dejte nám vědět v komentářích.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama