Nové screeny a detaily k Mass Effectu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové screeny a detaily k Mass Effectu

Nové screeny a detaily k Mass Effectu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 11. 2016 18:01 9
Reklama

V posledních dnech se vyrojilo opravdu obrovské množství novinek na konto nového Mass Effectu. Pokryli jsme ty nejdůležitější zprávy. Pavel třeba naposledy včera psal o tom, že Andromeda nebude počátkem nové trilogie. Kromě toho byla v novince řeč i o pravděpodobném datu vydání, hlavní postavě a konci hry. I kvůli stěhování a trochu atypickému povozu v redakci jsme ale museli mnohé informační střípky nechat plavat. Pojďme si proto nyní shrnout další zajímavosti, o kterých se v souvislosti s dalším Mass Effectem v posledních dvou dnech mluví.

Zajímat by vás určitě mohly čerstvé screenshoty původem z magazínu Game Informer, které zachycují nové vozidlo jménem Nomad (nástupce Mako), další dva pak předvádí schopnosti hlavního hrdiny. Jak určitě dobře víte, novinku pohání Frostbite 3 od DICE, který vystřídal Unreal Engine od Epicu. Díky tomu se hra bude moci pochlubit i destrukcí prostředí. Těšit se můžeme také na nepřátele gigantických rozměrů.

Pokud jde o dovednosti hlavního hrdiny, ovládat bude boost jump, který vylepší jeho schopnost pohybovat se po úrovních i vertikálně. Samozřejmostí jsou nové zbraně a biotické schopnosti, díky nimž mají být souboje ještě napínavější než dřív. Andromeda slibuje také mnohem flexibilnější skill tree a vylepšování zbraní. Přijít by rovněž měla s kooperací pro čtyři hráče, jak už jsme ostatně avizovali v jedné z prvních zpráv.

Pokud jde o již zmíněné vozidlo Nomad, podle autorů by mělo být mnohem lépe ovladatelné než Mako z prvního dílu, ale nebude disponovat žádnými zbraňovými systémy. Na obrázku je zachyceno na vyprahlém pouštním světě Elaaden, který má patřit mezi nepovinné planety. Schopnost útočit plameny z druhého obrázku není třeba detailně analyzovat.

Analýza bude naopak důležitým stavebním kamenem hry, když se pustíte do skenování, jak ukazuje třetí obrázek. S jeho pomocí budete zaplňovat svou databázi informacemi o nových formách života a technologiích. Skener vám rovněž pomůže odhalit návody na výrobu účinnějších zbraní nebo vylepšení pro váš bojový oblek.

Ale tím výčet novinek a postřehů ani zdaleka nekončí. Kreativní šéf hry Mac Walters v rozhovoru pro Game Informer podotkl, že vaši parťáci nemohou zemřít. Což je pochopitelně velká změna oproti původní trilogii, kde jste byli postaveni i před situaci, kdy jste si museli vybrat komu zachráníte život a koho naopak obětujete. Samostatnou kapitolou byl pak závěr druhého dílu, který byl na úmrtích vedlejších postav založený. Někteří fanoušci se domnívají, že se ale NE netýká podobných scén, jen soubojů přímo během hry. Nezbývá než si počkat.

Další zajímavý detail padl na adresu rodiny Ryderových. Ať už budete hrát za syna či dceru, budete moci upravit vzhled obou i jejich otce. Nemusí si být dokonce ani podobní nebo být stejné rasy. Nikdo neví, zda vás třeba rodiče náhodou neadoptovali. Je to jen váš příběh. Vrátit se má také galaktická mapa z minulých dílů, ale podle Walterse bude hodně odlišná od toho, co si pamatujeme.

Ve hře se neobjeví žádný člen vaší někdejší posádky, řekl také Walters. I když naděje žije dál a fanoušci budou určitě věřit až do samotného konce, je třeba si uvědomit základní fakta. Od závěru třetího dílu uplynuly stovky let. Autoři by museli řešit, který z konců je kanonický a jaké jsou jeho dopady. Většina postav by byla dávno mrtvá, pokud nezasáhne nějaká sci-fi technologie, kryospánek a podobně. Výjimkou jsou samozřejmě dlouhověké rasy jako Asari. Liara by teoreticky mohla být naživu. Ale podle Walterse neexistuje způsob, jak by pionýři z Andromedy mohli komunikovat s domovskou galaxií a Zemí.

Tím výčet novinek a informací ani zdaleka nekončí. Ale tohle jsou ty nejaktuálnější zprávy za posledních 24 hodin. Na další se podíváme zase zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama