Andromeda nebude počátkem nové trilogie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Andromeda nebude počátkem nové trilogie

Andromeda nebude počátkem nové trilogie

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 11. 2016 13:45 4
Reklama

Mass Effect Andromeda je v posledních dnech hlavním tématem rozhovorů fanoušků sci-fi RPG. Již na jaře bychom se měli s novou posádkou vydat do jiné galaxie a hledat zde bezpečný domov. Nové zasazení slibuje ohromné množství látky, kterou dostane značka Mass Effect k dispozici. K její budoucnosti se vyjádřil tvůrčí šéf vývoje Mac Walters.

Ten se v uplynulých dnech nechal slyšet, že Andromeda není automaticky počátkem nové trilogie. Zpráva, která mohla na řadu fanoušků působit jako ledová sprcha, má však trochu jiný význam. Walters následně na Twitteru své prohlášení upřesnil a zmínil, že ačkoli Andromeda nemá za cíl nastartovat novou trilogii, v BioWare mají spoustu nápadů na další dobrodružství, kterými by svět Mass Effectu obohatili.

Nemusíme se tedy obávat, že by Andromeda byla poslední hrou dané značky. Naopak, Walters v dalším z tweetů zmínil, že je stále neuvěřitelná spousta příběhů, které autoři chtějí odvyprávět. Hlavním rozdílem mezi novým dílem a původní trilogií tkví v hlavním hrdinovi. Zatímco velitel Shepard byl ještě před událostmi první hry známou postavou, Ryder, protagonista Andromedy, je neznámým řadovým vojákem, který na svou příležitost teprve čeká a vypravování bude mít tradičnější střih hrdinského příběhu. Cílem je poskytnou hráčům sevřenější zážitek, aby měli po dohrání Andromedy pocit, že dokončili zcela uzavřené dobrodružství.

Zatím prý podle Walterse není ani jisté, zda se v dalších potenciálních dílech Ryder objeví. Galaxie je velká a nabízí ohromný potenciál pro zcela nové zážitky. Ke konci Andromedy se vyjádřil i zodpovědný producent hry Michael Gamble. Ten potvrdil, že v případě nového dílu se studio snaží o jiný přístup, než jaký jsme zažili posledně. Závěr má být pro hráče překvapením. Na otázku, zda bude hra nabízet více odlišných konců, tak jako v minulosti, Gamble zmínil, že jde o zcela jinou hru. Možná tedy bude příběh mnohem lineárnější.

Co se týče data vydání, stále více zdrojů ukazuje na 21. března příštího roku. Kromě dřívějšího úniku, kdy se toto datum objevilo v souvislosti s vydáním artbooku od společnosti Dark Horse je nyní na tento den naplánováno vydání i na serveru Amazon. EA ani BioWare však zatím přesné datum vydání nekomentovali. Dozvíme se jej ale určitě včas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama