Hackerka Sombra se hlásí do Overwatch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hackerka Sombra se hlásí do Overwatch

Hackerka Sombra se hlásí do Overwatch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 11. 2016 09:39
Reklama

Vývojáři z Blizzardu při příležitosti BlizzConu 2016 konečně po mnoha náznacích a stopách představili novou postavu, která rozšíří řady hrdinů v akci Overwatch. Jmenuje se Sombra a je to nechvalně proslulá mexická hackerka.

Sombra je ofenzivní postava a její obtížnost, respektive náročnost na zvládnutí autoři ohodnotili třemi hvězdičkami. Hlavní zbraní třicetileté krásky jsou stealth schopnosti a oslabující útoky, které jí předurčují k roli infiltrátora. S pomocí svých hackerských schopností rozhodí nepřítele, díky čemuž pro ni nepředstavují takovou hrozbu a může se jich snáze zbavit. S pomocí elektromagnetického pulzu zase dokáže narušit několik protivníků najednou na relativně slušnou vzdálenost. Díky kamufláží a translokátoru se pro změnu stává pro své nepřátele obtížně zachytitelnou.

Ale pojďme se na její schopnosti podívat jednotlivě a podrobněji. Primární zbraní Sombry je malá automatická zbraň účinná především na krátkou vzdálenost. Její základní schopností je hackování. Tyto hacky jí umožní dočasně zabránit protivníkům v tom, aby používali vlastní zvláštní schopnosti. Sobra se ale může s pomocí této ability nabourat také do lékárniček a učinit je nefunkční pro nepřítele, který se ji pokusí sebrat.

Další nebezpečnou zbraní v jejím arzenálu je speciální kamufláž, čili stealth technologie, která jí na krátkou dobu propůjčí neviditelnost. Ba co víc, její rychlost se po tuto dobu značně zvýší. Pokud ovšem během zamaskování Sombra zaútočí, použije nějakou ofenzivní schopnost nebo utrpí zranění, její kamufláž přestane fungovat.

Užitečným pomocníkem bude určitě i translokátor. Sombra odhodí majáček a může se na jeho pozici transportovat, pokud je aktivní. A konečně už zmíněný EMP. Sombra odpálí výboj elektromagnetické energie v širokém okruhu okolo sebe, čímž zlikviduje nepřátelské překážky i jejich štíty a současně hackne všechny protivníky v dosahu výbuchu.

Pokud se chcete dozvědět o Sombře více a pokochat se jejím uměním v akcí, určitě se podívejte na trojici nových videí, které se zaměřují na hru za ni i její původ. Více informací o samotné postavě a její životopis najdete na oficiální stránce.

Autoři se pochlubili i alternativními skiny pro novou hrdinku, které si můžete prohlédnout v galerii pod novinkou. Návštěvníci BlizzConu si budou moci hru za Sombru vyzkoušet. Příští týden bude k dispozici v Public Test Realm spolu s novou mapou Echo Point Antarctica a novým arkádovým módem. Další mapou bude Oasis, která se začne testovat příští měsíc. Echo Point Antarctica je navržena pro nové arkádové zápasy jeden na jednoho a tři na tři. Variant má být ale mnohem víc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama