Mass Effect odhaluje další podrobnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mass Effect odhaluje další podrobnosti

Mass Effect odhaluje další podrobnosti

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 11. 2016 12:51 7
Reklama

Netrpělivě očekávané pokračování Mass Effectu s podtitulem Andromeda se konečně začíná pomaličku vybarvovat. BioWare nás tento týden začali lákat na N7 Day, který připadá na 7. listopadu, a zřejmě se dočkáme dalších podrobností a snad i nového videa z nadcházejícího dílu sci-fi ságy. To ovšem neznamená, že by se mezitím leccos nepodařilo vypátrat nebo dovodit.

Po videu z PlayStation Meetingu byla minutová upoutávka dalším ojedinělým střípkem informací. A jakkoli se zdálo, že je na detaily hodně skoupá, opak je pravdou. Jak už je u BioWare zvykem, časem se mělo ukázat, že se jejím prostřednictvím můžeme dostat k dalším odpovědím.

Co jsme se tak dozvěděli nového? Hlas, který zazněl v posledním teaseru, patří otci hlavního hrdiny, respektive hrdinky, čili sourozencům Ryderovým. Žena, jež se ve videu objeví, ale není jejich matkou, jak se někteří fanoušci domnívali. Prozradil to kreativní šéf Mac Walters na Twitteru, který odpověděl na pár otázek od hráčů. Pokud jde o ženu z upoutávky, její identitu mají vývojáři odhalit na N7 Day.

Hodně se také spekuluje o zmínce o šesti stech letech. Někteří lidé věří, že se Andromeda odehrává 600 let po skončení původní trilogie, další zase teorii, že je to 600 let po přistání prvních lidí na měsíci. Objevily se i názory, že jde ve skutečnosti o vzdálenost - 600 světelných let. Nicméně spirální galaxie v Andromedě je vzdálená od Země přibližně 2,5 milionů světelných let.

Správnou odpověď nechtěl fanouškům prozradit na Twitteru ani producent hry Michael Gamble. Musíme si prostě počkat. Kdyby ale mise k Andromedě začala dříve než útok Reaperů, vysvětlovalo by to alespoň zčásti, jak by se autoři mohli chytře vyhnout nutnosti navázat na nějaký konkrétní konec třetího dílu.

Hodně se řeší i to, co bude program Andromeda Initiative, do kterého se můžete už nyní zapojit. Zda půjde o něco víc než jen věrnostní program či klasický newsletter. Objevují se názory, že by mohl zprostředkovat přístup k nějaké betaverzi nebo ukázce třeba.

Jak už určitě dobře víte, s Andromedou se vypravíme do úplně nové galaxie a zahrajeme si za jednoho ze sourozenců Ryderových. Váš bratr/sestra vás pak bude doprovázet a ve hře bude existovat spolu s vámi. Obě postavy tak budou bez ohledu na volbu pohlaví hráče vystupovat ve hře současně.

Andromeda má vyjít do konce března, což je zatraceně blízko. Objevují se už dlouho pochyby, zda to BioWare stihnou. Ty ostatně tento týden přiživil i finanční ředitel EA Blake Jorgensen, když řekl, že hra vypadá dobře, ale vydavatel ji nebude váhat odložit, pokud bude potřebovat více času, aby se stala dobrou hrou. Původně měl nový Mass Effect vyjít už letos.

Na internetu se objevila také obálka prosincového čísla magazínu Game Informer, která je věnovaná Andromedě. A jistě se z titulního článku dozvíme spoustu dalších podrobností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama