S Titanfallem se nadále počítá i přes neúspěch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S Titanfallem se nadále počítá i přes neúspěch

S Titanfallem se nadále počítá i přes neúspěch

David Plecháček

David Plecháček

2. 11. 2016 08:48 3
Reklama

Kdyby letošní Titanfall zapadl, byla by to velká škoda. Včerejší finanční konference společnosti EA se bohužel konala až příliš těsně ku vydání druhého dílu, a tak bohužel nevíme, jak si Titanfall 2 vede, přesto z přenosu vyplynulo, že ani neúspěch celou sérii neohrozí.

Zatím ale předbíháme. Titanfall je na trhu od 28. října, dostává se mu chvály ze všech stran a stejně tak i od nás. Vojta je z díla Respawn Entertainment nadšený, skvělá je příběhová kampaň stejně jako plynulý a akční multiplayer, a můžeme směle říct, že Vince Zampella ukázal, že ho právem můžeme řadit mezi tvůrčí velikány. Jedna věc se ale opravdu nepovedla. Načasování.

Kritici věří, že slabé prodeje způsobené přetlakem v krátkém časovém úseku budou pro EA zklamáním. Vedení společnosti to slýchá ze všech stran, dotaz přišel i během konference. Výkonný ředitel Andrew Wilson byl tentokrát tázán, zda se EA ze současné situace poučí, přičemž odpověděl v tom samé duchu, jako jindy – obě hry cílí na jiný typ hráčů.

„Existují tři typy hráčů. Ti, kteří milují Battlefield a pro jeho strategickou rozmanitost si jej koupí, hráči, kteří milují rychlou, fluidní a kinetickou zábavu v Titanfallu, a lidé, kteří si rádi zahrají dvě nejlepší střílečky tohoto roku a koupí si obě hry,“ komentuje situaci Wilson. Jak naznačil ve včerejším vysílání i Vojta, i vedení EA očekává, že se Titalfall (ale i Battlefield 1) bude prodávat ještě dlouho po vydání a slabší první týdny se mohou velice snadno přetavit v mohutný finiš.

A teď k tomu, co už jsme nakousli – s Titanfallem se počítá i do budoucna. Opět vás odkáži na vysílání, ve kterém Vojta náznakem prozradil, že existují jistá vrátka na pokračování. V podobném duchu se nesla slova finančního ředitele Blakea Jorgensena: „Částí plánů při budování franšíz je samozřejmě nějaký výhled do budoucnosti, nějaká vize. O celém tomhle byznysu přemýšlíte jinak než u sérií FIFA nebo Madden. Přemýšlíme o tom ne tak, že základnu hráče rozdělíme na vícero skupin podle nějakého zaměření, ale naopak tak, abychom jich pod novou franšízu zahrnuli co nejvíce,“ říká. EA s Respawnem i s Titanfallem počítá i do dalších let, a Jorgensen sám podotýká, že pro EA se jedná o obrovskou možnost, jak celou společnost posunout dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama