EA Andromedu klidně odloží o několik měsíců
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA Andromedu klidně odloží o několik měsíců

EA Andromedu klidně odloží o několik měsíců

David Plecháček

David Plecháček

2. 11. 2016 09:24 10
Reklama

Když včera Pavel psal o tom, že se kvapem blíží N7 Day z Mass Effectu, totiž 7. listopadu, a že bychom se právě tehdy mohli dozvědět další informace o chystané Andromedě, pravděpodobně by nikoho nenapadlo, že by mohla být řeč i o jejím odložení. Jenže z včerejší finanční konference vyplývá, že se EA nezdráhá ničeho.

Odložení Mass Effect: Andromeda by možná bylo překvapení, o to větším, když uvážíme, že už se tak jednou stalo. Hra měla původně vyjít už do letošních Vánoc, později ale BioWare prozradili, že potřebují více času na to, aby bylo pokračování hodné názvu Mass Effect. A když se tak stane znovu, EA bez váhání novinku odloží.

Naštěstí tomu nic nenasvědčuje, kromě „varovných“ slov Blakea Jorgensena, finančního ředitele EA: „Právě teď se Andromedě daří skvěle. Ta hra vypadá prostě úchvatně. Máme radost z toho, jak se projekt neustále vyvíjí. Ale, jak už jste poznali v minulosti, pokud to bude nezbytné, jsme ochotní datum vydání posunout ve prospěch výsledného zážitku,“ říká. Pokud Andromeda nebude v takovém stádiu, v jakém si BioWare přeje, aby byla, dojde k odkladu.

Podle Jorgensena se může jednat o dny, týdny, nebo „tři, čtyři, klidně i pět měsíců“, pokud to bude nutné. O jakémkoliv odkladu by nás EA informovalo, jak jen by to bylo možné. Do té doby se se hrou stále počítá do posledního kvartálu fiskálního roku.

Kromě toho, že je vydání naplánováno na březen, nic víc nevíme. Podle zařazení hry na Amazonu se nejčastěji uvádí datum 21. března, ale oficiálně potvrzené datum to bohužel není. A kdo ví, třeba se posuneme ještě dál – tah Jorgensena varovat před tím, že je EA ochotné hru odložit, totiž příliš standardní není.  

Pokud se na čtvrtý díl oblíbené série těšíte, možná byste si rádi připomenuli díly předešlé. Electronic Arts se zatím neveze na vlně remasterů, Peter Moore je dříve označil za „snadný výdělek“, na kterém společnost nechce parazitovat a raději se dívá do budoucna, ale výkonný ředitel Andrew Wilson už zase tak odmítavý není.

Doslova prohlásil, že EA vždy zvažuje, na co se zaměřit dále, ale pokud jde o remastery, musí být smysluplné. Společnost má široké portfolio her, které jsou obsahově bohaté a náplní hluboké, a samozřejmě od fanoušků slyšel prosby o některé starší hry, ale nic konkrétnějšího neprozradil. Teď už je jen otázka, zda je remaster série Mass Effect smysluplnou záležitostí...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama