Overwatch už hraje přes 20 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch už hraje přes 20 milionů hráčů

Overwatch už hraje přes 20 milionů hráčů

David Plecháček

David Plecháček

12. 10. 2016 08:30 6
Reklama

Blizzardu se daří. Nedávno jsme psali o tom, že datadisk k World of Warcraft možná přitáhl zpět do hry až pět milionů hráčů, a i když společnost není v tomto ohledu nejsdílnější, Legion byl evidentně trefou do černého. Vedle Overwatche ale může blednout závistí.

Pojďme si ale připomenout určité milníky. Zájem hráčů naznačila už beta - za jeden týden hru vyzkoušelo téměř deset milionů hráčů, chceme-li být konkrétní, tak mluvíme o 9,7 milionech. Hra poté vyšla 24. května a po 14 dnech ji zakoupilo přes 7 milionů hráčů.

Už o dva měsíce později Overwatch překonal další milních. Na začátku srpna se Blizzard pochlubil s tím, že hru si už stačilo vyzkoušet 15 milionů lidí napříč platformami. Jak společnost potvrdila, za takový úspěch vděčí zejména popularitě na asijských trzích, a už tehdy se chvástala, že její hráčská základna nikdy nebyla tak silná.

Ale od té doby se opět status quo změnilo. Máme tu opěvovaný Legion, který opět aktivní hráčskou základnu nafouknul, ale ani Overwatch nijak nepolevuje - Blizzard totiž nově oznámil, že už jej hraje 20 milionů hráčů. Myslíme si, že popularita tohoto titulu může souviset s tím, co v pondělí říkal Amazon - dosud chyběly hry pro děti, a Overwatch s PEGI ratingem 12 se rodiče svým ratolestem nebojí kupovat. Především ale ani nemají moc na výběr.

Samozřejmě za rozmach může už i zmíněný asijský progresivní a neustále rostoucí trh. Pokud mluvíme o Asii, je třeba také říct, že se nutně nemusí jednat o prodané kopie her, nýbrž jde o počet aktivně hrajících hráčů, do čehož se započítávají i internetové kavárny a herny, které jsou na tomto trhu tak populární.

Přesto pokud mluvíme o hráčské základně, je tu ještě jeden Blizzardí hegemon, který se těší větší oblibě - totiž karetní hra Hearthstone, která čítá 50 milionů hráčů. Ale kdo ví, kam až Overwatch poroste. Pomoci by mu měla aktivní podpora, respektive neustále přibývající updaty. Na ten poslední, halloweenský, se můžete podívat níže. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama