Znovu se připravuje film podle Gears of War
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Znovu se připravuje film podle Gears of War

Znovu se připravuje film podle Gears of War

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 10. 2016 08:34
Reklama

V dnešní recenzi Gears of War 4 se zmiňuji mimo jiné o tom, že se tato série dosud navzdory dlouhodobým snahám nedočkala filmové adaptace. Co čert nechtěl, v noci na dnešek se právě v tomto směru, zdá se, pohnuly ledy.

V Hollywoodu už se znovu oficiálně chystá snímek podle slavné herní předlohy. Nemusí ale přitom jít nutně o adaptaci některé konkrétní konkrétní hry. Prozradil to v živém vysílání Rod Fergusson ze studia The Coalition, který má tuto IP momentálně na povel. Na produkci se podílí Microsoft ve spolupráci s filmovým studiem Universal.

Mnoho podrobností k celému projektu ale zatím neznáme. Přípravy jsou stále v rané fázi a fanoušci si proto musí počkat, než se dozvíme jméno režiséra nebo scénáristy. Smyslem filmu ale nemá být jen okopírovat děj některé z předešlých her. Cílem štábu bude podle Fergussona natočit co možná nejlepší film inspirovaný Gears a nikoli takový, který je nejvěrnější hrám.

GameSpot připomíná, že Rod Fergusson na film lákal už letos v červenci, kdy naznačil, že se ohledně adaptace něco děje, ale nechtěl být konkrétnější. Slíbil však tehdy, že se brzy dozvíme víc a připustil, že je nadšený tím, co budoucnost přinese.

Přirozeně neznáme ani přibližný termín, kdy by mohl snímek dorazit do kin. Fergusson ale upozornil, že je důležité brát ohled na to, že jde o jiné médium pro jiné publikum. Pokud by se podle něj filmaři křečovitě snažili držet odvyprávěného příběhu od A do Z a chtěli být stoprocentně věrní kánonu, nevznikl by z toho nutně skvělý film.

Gears na stříbrném plátně tak mají být autentickým příspěvkem do této značky, respektovat originál, ale hlavně ohromit diváka vlastním způsobem. Podle Fergusson některé starší filmy podle her selhaly právě proto, že se jejich autoři snažili udělat v první řadě snímek pro hráče. Svět a lore Gears nabízí prostor pro další zajímavé příběhy.

O hollywoodském filmu podle Gears se mluví už skoro deset let. V roce 2007 získala práva na snímek společnost New Line Cinema. Nicméně realizovat projekt se nakonec nepodařilo. Zprávy z roku 2012 naznačovaly, že se práce znovu probouzí k životu, ale ani tento pokus zřejmě nevyšel.

Původě měl adaptaci pro New Line Cinema točit Len Wiseman, který má na kontě nový Total Recall a Smrtonosnou past 4.0. Cliff Bleszinski měl ve štábu figurovat coby výkonný producent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama