Kolik se v Česku prodalo kopií Mafie II
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kolik se v Česku prodalo kopií Mafie II

Kolik se v Česku prodalo kopií Mafie II

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 10. 2016 13:44 7
Reklama

Společnost Cenega Czech, která u nás distribuuje Mafii, se při příležitosti uvedení nového dílu pochlubila, že druhý díl má v Česku na kontě 140 tisíc prodaných kopií. Do tohoto čísla se počítají různé edice i platformy. Podle distributora je tato značka jedna z nejprodávanějších u nás vůbec.

Jak přitom Cenega upozorňuje, Mafia II mohla být ve skutečnosti mezi českými hráči ještě úspěšnější. A teď nenarážíme na pirátství. Prodeje stále rostou a přitom se do nich nezapočítávají digitální kopie ani takzvaný šedý dovoz. Navíc byl na určitou dobu prodej pozastaven, dodává Cenega.

První díl ještě od studia Illusion Softworks s podtitulem The City of Lost Heaven vyšel v roce 2002 na PC a o dva roky později se objevil také na PS2 a prvním Xboxu. Dvojka už vyšla pod novou hlavičkou 2K Czech v roce 2010 nejen na PC, ale i konzolích Xbox 360 a PS3. A později také na Macu. Jak určitě dobře víte, trojka vznikala primárně v kalifornském studiu Hangar 13, ale na jejím vývoji se podíleli i Češi.

Mafia III vychází v pátek 7. října. Jak jsme psali o víkendu, 2K Games se rozhodli neposkytnout médiím v předstihu review verze, takže zřejmě všechna média přinesou svůj verdikt až po vydání hry. Platí to údajně i pro největší zahraniční servery.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama