Nejhezčí mod pro GTA V versus původní hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejhezčí mod pro GTA V versus původní hra

Nejhezčí mod pro GTA V versus původní hra

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 9. 2016 15:59 5
Reklama

Na kanálu Candyland se tento týden objevilo srovnávací video, které proti sobě staví původní Grand Theft Auto V a nejnovější kontroverzní mod Redux. Ať už modování fandíte, anebo vás nechává chladné, tohle porovnání rozhodně stojí za pozornost.

Ponechejme alespoň na moment stranou dohady, zda je modifikace takovou revolucí, jakou její autor Josh Romito před vydáním sliboval. Nerozptylujme se proto tuto chvíli ani spory uvnitř komunity, kde to vře nařčeními z plagiátorství a přiživování se na cizí práci. Teď se můžeme pokochat jen tím, jak už tak pěkná hra dokáže díky péči tvořivých fanoušků ještě více prokouknout.

Srovnání přirozeně zachycuje původní PC verzi a hru po aplikaci Redux modu. V obou případech je grafika nastavena na absolutní maximum. Jak už určitě z dřívějších zpráv dobře víte, modifikace se pyšní pokročilými efekty počasí, texturami ve vyšším rozlišení, novými vozidly, vylepšenou fyzikou, přepracovaným systémem policie nebo zásahy do nasvícení scén.

Candyland tentokrát video nemohl doplnit počítadlem FPS, protože obě verze nahrával na dvou různých systémech. Populární srovnávací kanál ale potvrzuje stížnosti mnoha hráčů, kteří poukazují na nestabilitu modu, pády hry a další chyby po jeho aplikaci na GTA V. V detailech u samotného videa můžete podrobně prozkoumat i obě počítačové sestavy a jejich hardware, který hru v této podobě rozpohyboval.

Pokud jde o hodnocení samotných hráčů, jako obvykle se mezi komentáři najdou nadšené ohlasy i zdrcující kritika. Odpůrci modu poukazují třeba na to, že Redux je postavený především na vyšší sytosti barev, přemíře (kýčovitých) efektů a několika pěkných texturách asfaltu. Někteří přitom na rovinu říkají, že vanilla verze se jim líbí víc.

Jiní fanoušci jsou naopak nadšení, přáli by si, aby mod podpořil přímo Rockstar, a chválí zejména zpracování moře a deštivou noc v Reduxu. I mnozí z nich se ale podivují nad tím, jak nerealisticky se třeba stromy kývají ve větru a zda je díky novému počasí v Los Santos stále tak větrno.

V každém případě názor už si musíte udělat sami. Na nové modifikaci je rozhodně znát kus práce a leckomu se určitě snaha o efektnější podívanou trefí do vkusu. Přestože je ale po pár letech grafika originálu možná občas trochu spartánská, je na ní patrná snaha o méně kýčovitý realismus, který má dle řady pozorovatelů stále něco do sebe.

Co myslíte vy? Nestyďte se a podělte se o svůj názor v diskuzi. Tady neexistují dobré a špatné odpovědi, je to z velké části především otázka vkusu. Dáváte přednost původní hře, anebo modu?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama