Studiu Rocksteady bude Batman chybět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studiu Rocksteady bude Batman chybět

Studiu Rocksteady bude Batman chybět

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 9. 2016 08:48 5
Reklama

Je vždycky těžké opustit práci, které jste věnovali značné úsilí i roky života. Nevyhnutelně se stane vaší součástí, vaším dítětem, se kterým se jen neradi loučíte. Podobná situace momentálně potkala studo Rocksteady Games, kteří po dlouhých sedmi letech opouští příběhy Temného rytíře a pouští se na neprozkoumané území.

Rocksteady v uplynulém týdnu předali Sony finální verzi hry Batman VR, která má na trh přijít současně se zařízením PlayStation VR. Ačkoli bylo završení vývoje řádně oslaveno a jeden z vývojářů si na sebe dokonce vzal i zlatý spandexový obleček, loučení se bez hořkosti neobešlo. Podle producenta hry Daxe Ginna je to skoro jako ukončení vztahu, okamžik, kdy víte, že je čas se posunout dál, ale také víte, že se vám bude stýskat.

Na otázku britského Eurogameru, co studio chystá dál, nemá Ginn jednoznačnou odpověď: „Upřímně, zatím nevím. Jsme v poměrně příjemné pozici, protože máme dost času a prostoru, abychom se rozhodli. Můžeme si dát nohy na stůl a přemýšlet o tom, jaká je naše vysněná hra a vydavatelství Warner Bros. nás v tom podporuje. Myslím, že jsme už prokázali, že jsme pracovitý tým a umíme sami nejlépe rozhodnout o svém budoucím osudu.“

Na VR verzi Batmana pracovala více než polovina celého studia. I přes určité smutné pocity mají vývojáři zrak upnutý vpřed a vlastně se i dost těší na to, až se pustí do zbrusu nového projektu. Chtějí se zbavit pohodlí, které jim poskytoval osvědčený recept a slavná značka. Ginn uzavírá rozhovor s tím, že změna je vždy provázena určitou úzkostí, ale studio tento stav vítá, protože pomáhá k vytvoření skvělých věcí.

Kolekce prvních dvou dílů, remasterována pro současné konzole a převedena do Unreal Enginu čtvrté generace, vyjde 21. října, Rocksteady s ní ale již dle svých slov nemají nic společného. Práce obstarává studio Virtuous Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama