Patnáct minut záběrů z Metal Gear Survive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patnáct minut záběrů z Metal Gear Survive

Patnáct minut záběrů z Metal Gear Survive

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 9. 2016 09:10 4
Reklama

Letošní Gamescom byl na opravdu velká oznámení veskrze skoupý. Pokud ale něco na kolínské výstavě vzbudilo pozdvižení, bylo to rozhodně představení nového přírůstku do rozvětvené rodiny jménem Metal Gear s podtitulem Survive. Titul, který pravověrné fanoušky série svým prvním trailerem spíše pobouřil, se nyní na Tokyo Game Show dočkal prvních záběrů ze samotného hraní.

Patnáctiminutové video je pochopitelně opatřeno japonským komentářem, můžete si však alespoň zapnout anglické titulky. Hra samu sebe představuje jako kooperativní akci pro až čtyři hráče. Příběh, který nastínil už reveal trailer, je poměrně jednoduchý. Po zničení mateřské základny na konci Metal Gear Solid: Ground Zeroes se část posádky skrz červí díry přenesla do alternativní dimenze. Nehostinný svět obývají zombiím podobní nepřátelé, nalezneme tu však i předměty, budovy či tvory, které potkal podobný osud jako naše hrdiny. Pokud se vám z podobného příběhového pozadí dělá mdlo, nezoufejte. Survive jednoznačně na první místo staví hratelnost.

A zcela upřímně, i přesto, že by si fanoušci asi uměli představit lepší využití slavné značky, hra nakonec nevypadá tak tragicky, jak jsme po prvním traileru čekali. Je zjevné, že slibovaný stealth skutečně bude hrát prim a v novém videu je velmi důrazně akcentováno používání zbraní na blízko a tichého luku. Stejně tak trailer připomíná i nutnost spolupráce. Vaším úkolem bude opět dobývat různé základny, ve kterých získáte nutné vybavení a zbraně pro přežití.

Zároveň bude nutné bránit vlastní domov před hordami podivných nepřátel. Trochu zvláštně působí stavění barikád, které jakoby červí dílou propadlo z některé z iterací Call of Duty: Zombies. Je trochu škoda, že ze hry naprosto jednoznačně čiší recyklace assetů i herních postupů z Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Survive kvůli tomu působí jako narychlo připravený produkt, který má dát fanouškům jasný signál, že Kodžimovým odchodem značka nekončí.

 Jako dlouholetý příznivce Metal Gearu nakonec nejsem znechucen natolik, abych hru okamžitě poslal do horoucích pekel, jako tomu bylo po prvotním představení, přesto si ale nemyslím, že je tohle ze strany Konami krok správným směrem. Je ale dobře, že vývojáři nelhali a hratelnost je skutečně výrazně podobná minulému regulérnímu dílu. Kdo ví, třeba se ze Survive nakonec vyklube zábavná kooperativní záležitost, které to využívání slavného jména rádi odpustíme. Dozvíme se to v průběhu příštího roku, kdy hra vyjde na všechny současné herní platformy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama