Zaklínač se objeví na poštovních známkách
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaklínač se objeví na poštovních známkách

Zaklínač se objeví na poštovních známkách

Pavel Makal

Pavel Makal

15. 9. 2016 15:42 10
Reklama

Ať si kdo chce co chce říká, ať si pan Sapkowski slzy utírá, my víme svoje. Videoherní adaptace románové ságy Zaklínač proslavila Geraltova dobrodružství daleko za hranice čtenářstva a polskému fantasy klenotu zajistila celosvětovou popularitu. V domácím Polsku se nyní navíc budou s Geraltovou tváří lidé setkávat prakticky na každodenní bázi.

Během zítřka totiž Polská pošta vydá limitovanou edici poštovních známek, které se budou pyšnit podobou slavného zaklínače přímo ze hry Witcher 3. Podle tiskové zprávy od samotné Polské pošty vyjde série v nákladu 180 tisíc kusů. Motiv na známce bude tentýž, který zdobí obal třetího Zaklínače, vyjde na rozměrech 31,25x39,50 milimetrů a vyrobena bude gravírovací technikou na fluorescentní papír.

Podobné motivy na známkách jsou spíše vzácné, ne však úplně unikátní. Videoherní tématika se často objevuje na známkách z Asie, například korejských či japonských. V minulosti se však i ve Francii objevily známky s Linkem, Mariem či Donkey Kongem. Ve Středoafrické republice zas na přelomu tisíciletí frčely známky s motivem Street Fighter 3rd Strike.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama