Tři minuty záběrů z hraní ME: Andromeda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tři minuty záběrů z hraní ME: Andromeda

Tři minuty záběrů z hraní ME: Andromeda

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 9. 2016 05:35 20
Reklama

Včerejší akce PlayStation Meeting přinesla pro fanoušky konzolí společnosti Sony několik zajímavých zpráv a pokud vás zajímá náš názor, určitě se podívejte na komentovaný záznam, který jsme během akce pořídili. Kromě samotného představení nové konzole si ale svou porci pozornosti zasloužil jeden dlouho očekávaný titul.

Řeč samozřejmě nemůže být o ničem jiném, než o Mass Effectu Andromeda. V rámci prezentace schopností nové konzole PlayStation 4 Pro jsme se vůbec poprvé mohli podívat na záběry přímo z hraní, a to samozřejmě v kvalitě, kterou upgradované zařízení od Sony nabídne. Pokud bychom měli jednoduše sumarizovat naše dojmy z tří minut záběrů, postačí tři slova – je to nářez. Andromeda vypadá zkrátka skvěle, a přestože je stále velmi těžké věřit, že by v Bioware mohli stihnout plánované datum vydání v prvním kvartálu příštího roku (video z včerejší akce stále obsahuje pre-alpha záběry), tohle je sci-fi, na které se zjevně vyplatí čekat.

Aaryn Flynn z Bioware, který Mass Effect Andromeda na akci PlayStation Meeting uvedl, se záhy objevil v novém vývojářském deníčku, kde popisuje výhody, plynoucí z kombinace enginu Frostbite a výpočetní síly, kterou nabídne PS4 Pro. Flynn zároveň slibuje, že Andromeda získá zbrusu nový trailer 7. listopadu a firma Bioware započne další kapitolu univerza Mass Effect. Datum není vybráno náhodou, jedná se o takzvaný N7 Day, kdy firma tradičně slaví úspěchy své sci-fi značky.

Včerejší trailer není právě bohatý na příběh, daleko spíše v něm můžete obdivovat zvláštní mimozemskou architekturu, poněkud legrační skákací pasáž a hlavně opravdu vysokou míru detailů, které byly do prostředí vloženy. Snad jen animace postav by si zasloužily ještě nějakou tu péči, jak jsme však již zmínili, stále jde o záběry z pre-alpha verze hry. Tmavé prostředí v ostrém kontrastu se závěrem videa bylo vhodně vybráno pro demonstraci HDR a nemáme důvod pochybovat o tom, že i na běžné PS4 bude hra vypadat skvěle. Jednoznačně tleskáme za bezchybné zprostředkování dojmu masivní mimozemské struktury, ve které se hlavní postava pohybuje.

Mass Effect Andromeda dělá za původní trilogií tlustou čáru a přesouvá se z Mléčné dráhy do galaxie Andromeda. Nový protagonista Ryder zde bude hledat nové planety, které by si lidstvo mohlo podmanit a kolonizovat. V průběhu tohoto snažení se samozřejmě můžeme těšit na klasický Mass Effect mix hratelnosti – rozhovory, průzkum a v neposlední řadě samozřejmě akci. Pokud hra skutečně vyjde během jara 2017, mohlo by jít o velice silný začátek herního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama