Andromeda bude ve 30 FPS na PS4 i PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Andromeda bude ve 30 FPS na PS4 i PS4 Pro

Andromeda bude ve 30 FPS na PS4 i PS4 Pro

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 9. 2016 10:09 7
Reklama

Jak to bude s rozlišením 4K u Pro? Jak to bude s FPS? Zatím si různé zprávy trochu odporují, některé hry slibují na Pro vyšší framerate i/nebo vyšší rozlišení, jiné jen něco z toho. Lišit se situace bude očividně případ od případu a navíc se vše bude vyjasňovat až v následujících dnech. EA ale už potvrdili, že u nového Mass Effectu nebude rozdíl v počtu snímků za sekundu mezi standardní a rychlejší PS4. Ne každý vývojář tak zřejmě tuto možnost využije, nebo do ní bude chtít investovat čas a peníze.

Pavel už ráno psal o novinkách na konto Andromedy, novém gameplay videu a některých podrobnostech o hře samotné a její další prezentaci. Nyní se dozvídáme, že pokračování sci-fi ságy nabídne jen 30 FPS na PS4 i PS4 Pro. Producent Fabrice Condominas to prozradil v rozhovoru pro GameSpot. I když je výkonnější konzole schopná nabídnout vyšší framerate, nebude to případ Andromedy.

Na druhou stranu kvalita samotné grafiky se může ještě zlepšit, protože jsme sledovali pre-alfa záběry. Stejný počet snímků za sekundu jako na standardní PS4 nabídne na Pro verzi i Infamous: Second Son a First Light od studia Sucker Punch Productions, zjistil také GameSpot.

Otázkou je, zda z nějakého důvodu vývojáři o 60 FPS nestojí, anebo na ně nedosáhnou. Velmi pravděpodobně ale mnozí dají přednost vyššímu rozlišení před frameratem. Ten ocení především hráči akčních i závodních her a simulátorů obecně. Důležitý je počet snímků za sekundu také v multiplayeru. Není ale jisté, kolik z her vyladěný pro výkonnější PS4 této možnosti skutečně využije.

Sluší se dodat, že BioWare zatím výslovně podle některých médií neslíbili obraz v nativním (!) rozlišení 4K pro Andromedu. Pochvalují si vyšší výkon PS4 Pro, konzole určitě nabídne lepší grafiku, ale podle VideoGameru nemusí jít nutně o skutečné 4K, i když nové gameplay záběry se v tomto rozlišení prezentují. Jak říkáme, zachovejte chladnou hlavu, vše se jistě brzy vyjasní. V tomto případě by určitě dávalo smysl, kdyby Andromeda 4K na PS4 Pro zvládla, když už autoři jasně řekli, že na 60 FPS necílí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama