Moore: Remaster Mass Effectu neplánujeme
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Moore: Remaster Mass Effectu neplánujeme

Moore: Remaster Mass Effectu neplánujeme

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 9. 2016 08:16 3
Reklama

Již včera jsme vás informovali o rozhovoru s Peterem Moorem z EA, v němž se současný ředitel kompetitivní divize vyjádřil k nutnosti vylepšit image firmy v očích veřejnosti. Nebyla to však jediná podstatná informace, která v průběhu interview padla. Moore se vyjádřil i k problematice remasterů, od nichž jeho společnost zaujímá spíše odstup.

Moore připustil, že v segmentu remasterů by EA mohlo vydělat spoustu peněz jen s minimem vynaložených zdrojů. Podle něj je ovšem společnost daleko více zaměřena na budoucnost a opětovné uvádění starších her na trh není součástí její politiky. I přesto, že fanoušci v minulosti vyjádřili velký zájem o remaster trilogie Mass Effect, Moore uvádí, že momentálně nemají na podobný projekt kapacity. Navíc by vydání starších dílů mohlo zbytečně odvádět pozornost od chystaného Mass Effect: Andromeda.

„V minulosti se mě na remastery ptali a já řekl, že to prostě není náš styl. Máme neuvěřitelně talentovaná vývojářská studia a zaměřujeme se na přinášení nových IP, nových zážitků. Mohli bychom snadno vydělat na remasteru Mass Effectu? Ano. Zeptalo se mě na to tisíc lidí? Ano. Jenže já cítím nutnost jít kupředu. Navíc je tu taková maličkost jménem Mass Effect: Andromeda, na kterou se momentálně v Bioware bezvýhradně soustředí a bude to úžasné,“ uvádí Moore.

Moore navíc v případě remasterů vidí paralelu mezi tím, že EA cílí především na to, aby hráči-zákazníci byli v centru snažení firmy. Proto se snaží přicházet stále s něčím novým. Na otázku, proč tedy neudělají remaster Mass Effectu, když se zaměřují na hráče a přesně to hráči chtějí, nemá Moore jednoznačnou odpověď: „Existuje tu poptávka? Ano, tisíce lidí si to přejí. Potřebujeme miliony? Nevím. Momentálně máme klapky na očích a zaměřujeme se čistě na budoucnost.“

Toto vyjádření je s přímým rozporem s tím, co během výstavy Gamescom sdělil médiím výkonný viceprezident EA Studios Patrick Söderlund. Ten se v rozhovoru pro server Game Informer vyjádřil ve smyslu, že remastery jsou rozhodně něčím, nad čím firma momentálně vážně uvažuje a možná se brzy přidá ke kolegům z branže, kteří už podobný obchodní model spustili. Tak či tak by si v EA nejspíš měli ujasnit firemní politiku a sjednotit se v komunikaci s médii. Stáli byste o remaster trilogie Mass Effect? Nebo se už těšíte na Andromedu a staré hry necháváte v minulosti?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama