EA: Očekávání prodejů Battlefieldu jsou nižší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA: Očekávání prodejů Battlefieldu jsou nižší

EA: Očekávání prodejů Battlefieldu jsou nižší

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

25. 8. 2016 09:52 6
Reklama

Na první pohled vypadá letošní boj mezi Battlefieldem a Call of Duty jasně – první jmenovaná hra se vrací do minulosti, čímž hráče potěšila; druhá slízla masivní přísun negativních komentářů a trhá nepopulární rekordy na YouTube. Jenže optikou vývojářů z EA ani letos nebude konkurenční soupeření tak jednoduché.

Podle slov finančního ředitele Blakea Jorgensena se ve firmě nově očekává přibližně 11 milionů prodaných kusů Battlefield 1, což je méně než v případě Battlefield 4 či Battlefield 3. Pokud nepočítáte Hardline, kterého se prodalo přibližně 4,5 milionů kusů (dle VGChartz), zaostává „jednička“ v předpovědi za předchozími dvěma velkými díly o 5 milionů.

Těžko říct, co za tím stojí – jestli snaha brzdit hype train a pojistit se pro případ, kdyby se hráčům BF1 nelíbil, anebo reálné obavy, že první světová válka ještě není přesně to, co hráči od vytouženého návratu do historie očkávají? Jorgensen samozřejmě mluví o tom, že by byli všichni rádi, pokud se BF1 nad hranici 15 milionů vyhoupne - což se ještě před měsícem předpokládalo - nová očekávání jsou ale taková, jaká jsou a o všem rozhodne až doba po vydání.

Pro úplnost jen připomínáme, že hra vyjde 21. října, už od 31. srpna ale poběží týdenní otevřený betatest, v rámci kterého chtějí lidé z EA otestovat stabilitu serverů a do značné míry i vybalancování sil na obou stranách. Test poběží na všech třech platformách, takže se očekává zapojení co největšího počtu hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama