"Nový Metal Gear se hraje jako pravý MGS"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Nový Metal Gear se hraje jako pravý MGS"

"Nový Metal Gear se hraje jako pravý MGS"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 8. 2016 13:56 7
Reklama

Japonský vydavatel se snaží rozptýlit pochyby fanoušků ohledně dalšího směřování série Metal Gear. Nový kooperativní titul, kterým Konami překvapilo na Gamescomu, se údajně bude hrát jako pravý Metal Gear Solid. Jen s tím rozdílem, že budete zážitek sdílet s dalšími hráči.

Marketingové oddělení Konami má plné ruce práce s tím vysvětlit, že Metal Gear Survive není žádný druhořadý projekt se slavnou nálepkou, který by měl parazitovat na úspěšné značce. “Hratelnost je velmi podobná té z Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a bude mít mnoho shodných prvků, ale s kooperací pro čtyři hráče a survival tématikou navíc,” prohlásil Richard Jones z Konami.

“Většina hratelnosti bude zaměřená na coop. Budete moci zkoušet dokončit mise různým stylem, spolupracovat s dalšími a experimentovat s taktikou,” pokračoval Jones s tím, že Metal Gear Survive nabídne velký potenciál pro znovuhratelnost, tím jak můžete opakovaně rozdílně přistupovat k různým misím.

Pokud jde o otázku nižší ceny a výbušné téma návaznosti na závěr prologu Ground Zeroes, Richard Jones ujišťuje, že novinka je spin-off s vlastním vedlejším příběhem zasazeným do alternativní časové linie, která se nijak nepodepíše na dříve popsaných událostech. Pokud jde o další plány Konami se značkou Metal Gear, v tuto chvíli se firma plně soustředí na Survive a Jones slíbil, že japonský výrobce určitě neplánuje žádné ještě bláznivější spin-offy jako Metal Gear Puzzle Fighter.

V rozhovoru pro britský Eurogamer pak Richard Jones zdůraznil, že Konami ví, že jsou to stealth mechanismy, které jsou páteří Metal Gearu. A stealth je i součástí Metal Gear Survive. Jones si je podle svých slov dobře vědom, že z traileru to tak nevypadalo, protože je velice akční, jak už ostatně upoutávky bývají, ale i když ten pocit video nebudí, nemáme se bát, že by ve hře plížení chybělo.

Konami podle něj našlo recept, jak spojit coop a stealth, a tyto mechanismy tak mohou fungovat společně. Kouzlo MGS má novinka připomenout také díky všemožným zbraním a předmětům, s nimiž budeme moci experimentovat a přicházet s různými nápady přesně, jak jsme v sérii zvyklí.

Eurogamer se zajímal také o to, zda vývoj Metal Gear Survive odstartoval třeba ještě před Kodžimovým odchodem z Konami. Na to ale Jones nechtěl odpovědět. Stejně jako na otázku, kdo projekt vede. Potvrdil ale, že se hra vyvíjí v Japonsku, i když neupřesnil, kdo na ní dělá.

Také komunitní manažer americké pobočky Konami Robert Allan Peer se vyjádřil k nejasnostem a nevoli, kterou novinka vzbudila. Na Twitteru napsal, že chápe, že mohou být někteří fanoušci znepokojení, protože u takové spousty lidí má každý trochu jiná očekávání, pokud jde pokračování oblíbených titulů. Vyzval také hráče, aby k novince přistupovali s otevřenou myslí a počkali na výsledek, než ji odsoudí.

Kromě toho se probrala k životu i oficiální stránka nové hry, která nabízí první screenshoty. Nečekejte ale nic nového nad rámec traileru, který se objevil včera.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama