VR Battlefront se spojil s filmem Rogue One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka VR Battlefront se spojil s filmem Rogue One

VR Battlefront se spojil s filmem Rogue One

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 8. 2016 08:00 1
Reklama

Určitě si vzpomínáte na VR rozšíření pro Battlefront, které společnost EA představila na E3 během konference Sony. Novinka pro PlayStation VR konečně začíná nabírat konkrétnější obrysy.

Producent hry James Svensson ze studia Criterion Games, které má tento spin-off na starost, na blogu EA odhalil, že novinka bude mít pořádně dlouhý název. Definitivní titul zní Star Wars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission. Criterion se nedostal k VR Battlefrontu jen tak náhodou, jeho vývojáři pomáhali DICE už s původní hrou, respektive jednou z jejích pasáží - konkrétně šlo o jízdu na speeder biku.

James Svensson v krátkém rozhovoru na stránkách EA prozradil, že hráči usednou do kokpitu X-wingu a coby povstalečtí piloti se pustí do křížku i s monumentálním imperiálním Star Destroyerem. To je podle něj situace, do které se žádný z pilotů rozhodně nechce dostat, ale obstát v této nerovné bitvě bude pro úspěch rebelů klíčové.

Svensson dále upřesnil, že Star Wars Battlefront Rogue One: X-wing VR Mission představuje rozšíření stávající hry a bude k dispozici zdarma všem majitelům Battlefrontu a headsetu PlayStation VR pro PS4. Pokud jde o nový název hry, rozhodli se její autoři propojit ji s filmem Rogue One: Star Wars Story, který přijde do kin v polovině prosince. Vzhledem k tomu, že se hra odehrává ve stejné době a přijde na trh rovněž do konce roku, nabízelo se podle Criterionu s pomocí Lucasfilmu oba produkty provázat.

Svensson si pochvaluje i technickou stránku svého počinu. Frostbite autorům umožnil udělat fantasticky vypadající hru a na celkovém dojmu se má podepsat rovněž ozvučení PlayStation VR. Vše údajně zní a vypadá tak dobře, že váš mozek uvěří tomu, že se to vše skutečně děje okolo vás. Vyvíjet na zcela novou technologii má ovšem podle Svenssona přirozeně i svá úskalí. VR není v jeho očích jen nový platforma, je to celé nové médium. Proto studio hodně zkouší, jak z této inovace vytěžit maximum.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama