Konami představilo nový Metal Gear
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konami představilo nový Metal Gear

Konami představilo nový Metal Gear

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 8. 2016 09:09 16
Reklama

Konami slibovalo představit na Gamescomu novou hru. A tak se také stalo. Chce tím očividně demonstrovat, že se nestahuje z herního byznysu, jak se spekulovalo. Otázkou je, jak na novinku budou reagovat skalní fanoušci. První Metal Gear po Kodžimovi je totiž kooperativní survival stealth akce zasazená do alternativního vesmíru.

Gamescom sotva začal a už je tu první překvapivé oznámení. Novinka se jmenuje Metal Gear Survive, představila se prvním trailerem a vyjde už příští rok na PC, PS4 i Xboxu One. Jde o multiplayerový titul pro čtyři hráče. Hra bezprostředně navazuje na události Ground Zeroes, respektive závěr tohoto prologu.

Hráče v roli vojáků spolu s troskami základny vcucne červí díra a přesune je do alternativního časoprostoru, kde budou v pouštní divočině muset bojovat o holý život. Vývojáři slibují stealth machanismy věrné principům Metal Gearu, které stále budou hlavním stavebním kamenem hratelnosti, i když to z upoutávky tak nevypadá. Samozřejmostí jsou nové zbraně jako luk a nepřátelé ještě podivnější než kdy dříve.

Metal Gear Survive má být novým unikátním příspěvkem do věhlasné série, kde jedinec neznamená nic a bez spolupráce hráči nepřežijí. Coop a stealth mechanismy se mají podle Konami v novince smísit, což rozhodně není snadný úkol a leckterý tým už při podobném snažení pohořel.

Nechceme být špatnými proroky, ale nejsme si vůbec jistí, zda se Konami vydali správným směrem a nechtějí-li si ukousnout příliš velké sousto. On-line akce nejsou, jak známo, zrovna doménou japonských firem a bylo by opravdu smutné, pokud by měl tento experiment dopadnout podobně jako nedávná střílečka Umberlla Corps od Capcomu. Držme si palce, snad vývojáři ví, co dělají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama