Vývojáři Titanfall 2 popisují matchmaking
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Titanfall 2 popisují matchmaking

Vývojáři Titanfall 2 popisují matchmaking

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 8. 2016 11:13
Reklama

Pokračování robotí akce Titanfall se blíží raketovou rychlostí a autoři ze studia Respawn Entertainment zveřejnili další část vývojářského deníčku. Tento se konkrétně týká problematiky matchmakingu a způsobů, jak hráčům přinést co nejpříjemnější zážitek z hraní.

O těchto mechanismech se ve videu rozhovořil technický šéf vývoje Jon Shiring spolu se svým kolegou Mikem Kalasem. Poměrně obšírně popisují, jak se změnily algoritmy, které mají na starost právě spojování hráčů a zvlášť vypichují způsoby, jak docílit co nejrychlejšího připojování.

Zajímavé je, že hra bere v potaz hráčovy schopnosti. Po každém utkání je zhodnotí a na základě naměřených hodnot pak rozhodne, zda je třeba se soupiskou v jednotlivých týmech nějak zamíchat.

Navíc hra nyní mnohem víc bere v úvahu dílčí úspěchy, kterých se vám při zápasech daří dosahovat. V prvním díle se primárně řešil poměr vítězství a proher, nyní záleží na vašem konkrétním přínosu v každé hře. To, jak budete na žebříčku úspěšnosti stoupat či klesat se pak jasně projeví na vašem zařazení při matchmakingu.

Titanfall 2 vychází 28. října na všechny obvyklé současné platformy a do té doby je naplánováno podobných deníčků z vývoje ještě několik. Další bychom měli obdržet příští týden, ještě před započetím výstavy Gamescom. Zároveň bychom se měli dozvědět novinky plynoucí z blížícího se testu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama