Nápad vznikl dřív, než dostal jméno Prey
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nápad vznikl dřív, než dostal jméno Prey

Nápad vznikl dřív, než dostal jméno Prey

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 8. 2016 09:13 1
Reklama

Díky QuakeConu jsme se v posledních dnech dozvěděli slušnou porci novinek k sci-fi akci Prey. A vlastně i jejím předchůdci. Pokud jde o to, proč se nová hra jmenuje vůbec stejně, zda to není spíš úplně nový titul než reboot, autoři připouštějí, že neexistuje mezi tituly přímé spojení. Tématicky ale zařazení do této značky dává údajně smysl.

Vývojáři už dříve zdůraznili, že nové Prey nemá nic společného s prvním dílem ani zrušenou dvojkou od studia Human Head. Nabízí se tedy otázka, proč se tak hra vůbec jmenuje. Vedoucí projektu Raphaël Colantonio v rozhovoru pro GameSpot řekl, že některé tématické prvky jsou dostatečně podobné na to, aby hry sdílely stejné jméno. Colantonio zdůraznil, že najít jméno pro hru je vždycky těžké. A tohle je dobrý název. Když lidé uslyší Prey, vybaví si podle něj first person akci s mimozemšťany na vesmírné stanici.

Když Arkane dokončili Dishonored, část týmu se vrhla na druhý díl a další skupina pak podle Colantonia chtěla udělat další first person hru, která bude mít hloubku a silný příběh. Chtěli ji umístit na vesmírnou stanici a chtěli v ní mít mimozemšťany. Jméno Prey přitom bylo k dispozici a bylo údajně snadné přijít s nějakými souvislostmi. Takže si tým jednoduše řekl, že to dává smysl a byl pro, aby se ze hry stalo nové Prey.

Přímou souvislost s deset let starým prvním dílem ale hledat nemáme. Není to podle něj sequel ani remake. Nemá na originál žádné vazby. Na titul máme pohlížet jako nové zpracování původní myšlenky. Hlavní designér Ricardo Bare v rozhovoru pro PC Gamer řekl něco velmi podobného. I on vidí na samém počátku touhu Arkane udělat hru v jejich duchu, ale zasadit ji do sci-fi kulis. Jméno Prey se podle něj ke konceptu, o němž přemýšleli, skvěle hodilo.

Témata z původní hry se tak sice v novince nijak neobtisknou, ale na druhou stranu se nezdá, že by jen Bethesda přilepila na novinku název úplně bez rozmyslu prostě proto, aby značku udržela živou. Naopak fakt, že jménu věří samotní vývojáři, je určitě pozitivním signálem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama