Dangerous Golf vydělal málo, studio bez peněz
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dangerous Golf vydělal málo, studio bez peněz

Dangerous Golf vydělal málo, studio bez peněz

David Plecháček

David Plecháček

26. 7. 2016 09:52 5
Reklama

Pamatujete na náš rozhovor s ex-criterionskými Alexem Wardem a Fionou Perry? Tehdy nám představovali jejich prvotinu, kterou vytvořili ve studiu Three Fields Entertainment, totiž hru Dangerous Golf. Před nějakou tou dobou už vyšla, a můžeme vám prozradit, že se o žádný hit nejedná.

Komunita to dává vývojářům značně najevo, přičemž se hra logicky ani nijak extra neprodává. A to je pro začínající studio velký problém. Alex Ward už potvrdil, že nemají prostředky, jak hru podporovat, a tak už se v ní žádných změn nedočkáme.

„Naplnili jsme naše životy tím, abychom zabezpečili naše studio a začali vytvářet hry. Jsme studio, které je podporováno ze 100 procent hráči. Každá prodaná kopie přímo podporuje naše jedenáctičlenné studio. Peníze jdou přímo lidem, kteří ty hry vytváří,“ popisuje tu největší změnu, která se odehrála po odchodu ze studia Criterion.

„Jsme malí indie vývojáři. Maličcí v porovnání s většinou dalších studií, kteří vytváří hry na platformy, na které se zaměřujeme i my. Je pro nás i důležité naslouchat zpětné vazbě od našich fanoušků, bereme je velice vážně. Samozřejmě bychom si přáli, abychom do hry (Dangerous Golf) přidali další úrovně - ale realita je taková, že si to nemůžeme dovolit,“ popisuje trable, které souvisí s mizernou prodejností.

Komunita vývojářům také vyčítá absenci replayů a více online prvků: „Replay zní jako zábava každému, kdo nestráví čas jeho implementování a testováním,“ říká. I multiplayeru stojí v cestě programování, neboť na každé jamce se nachází přes tři tisíce dynamických objektů. „Propojit skrze síť masivní fyzikální simulace je oříšek pro každé studio. Je to ten samý důvod, proč chybí například v Just Cause 3,“ dodává Ward.

Neúspěch ale vývojáře pravděpodobně nepoloží. V jejich myslích se spřádají plány na další hru - a tentokráte na něco, v čem by měli excelovat - na pořádné automobilové závodění! Snad si vezmou z ex-jejich Burnoutu jen to nejlepší...

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama