Proč nevyjde Resident Evil 7 před Vánoci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč nevyjde Resident Evil 7 před Vánoci

Proč nevyjde Resident Evil 7 před Vánoci

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 7. 2016 08:05
Reklama

Producenti her i jejich fanoušci jsou zvyklí, že ty největší pecky vycházejí každoročně od září do prosince, prostě v předvánoční sezóně. Čím dál zajímavější je v posledních letech i jarní období, kam své hry mnoho firem “uklidilo” ve snaze vyhnout se přetlaku na vánočním trhu. Vydání nového Resident Evilu v lednu je přesto překvapením. Capcom si ale za tímto termínem stojí.

Řada lidí byla pořádně překvapená, když Capcom na E3 letos v červnu představit Resident Evil 7: Biohazard. Ještě více nás pak dostala informace, že hra vyjde už 24. ledna, což je opravdu brzo po oznámení. Nehledě na skutečnost, že vývojáři na hře pracují od února 2014, bylo trochu záhadou, proč se Capcom rozhodl vyhnout nejatraktivnějšímu období z celého roku, a vydá hru těsně po Vánocích. Důvod k obavám z konkurence rozhodně nemá. Resident Evil je značka, která se v našlapané konkurenci dokáže prosadit navzdory dalším velkým hrám. Vydavatel si je ale svým rozhodnutím jistý.

V rozhovoru pro MCV tento krok zdůvodnil Antoine Molant, který je v Capcomu zodpovědný za marketing. “Už v minulosti jsme celkem dost her vydávali v lednu a osvědčilo se to. A abych byl upřímný, je to i kvůli vývoji - hra nebude hotová před Vánoci a my nechceme nedokončený titul,” prohlásil Molant a rozptýlil tak domněnku, že RE7 by mohl stihnout vyjít dřív, když je naplánován tak krátce po Vánocích.

Nijak se ale netajil ani tím, že konkurence je mnohem aktivnější i po zbytek roku. Trh je přeplněný podle Molanta i na jaře - máme si vzpomenout na letošní duben a květen. A první čtvrtletí příštího roku podle něj nebude o nic klidnější. Molant si myslím, že už nyní o tom svědčí oznámení z červnové E3. Přinejmenším je dobré vědět, že Capcom nemíní vydání RE7 uspěchat jen kvůli tomu, aby se sklouzl na vánoční sezóně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama