Jaká tajemství ukrývá Elite: Dangerous?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jaká tajemství ukrývá Elite: Dangerous?

Jaká tajemství ukrývá Elite: Dangerous?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 7. 2016 14:31
Reklama

Když jsme vás v lednu informovali o nálezu tajemné živočišné struktury na neznámé planetě v Elite: Dangerous, tak se mohlo jednat o pouhý předvoj něčeho podstatně většího. V posledních dnech se totiž v Elite zřejmě začíná dít něco významnějšího a skoro to i vypadá, jako by Frontier Developments chtěli hráče připravovat na možnou mimozemskou invazi.

Vesmír hry je obrovský a čítá zhruba 400 miliard sluncí. Těžko představitelná cifra je jasnou indicií k tomu, že tam se jednoduše může přinejmenším pár záhad nalézat a právě jedné takové jsou zřejmě hráči na stopě. Ve hře se totiž objevily neznámé sondy, které mají celkem zvláštní schopnosti. Posoudit to můžete z následujícího videa sami:

Jak vidno, skenování a průzkum sondy vypnul danému hráči všechny systémy na lodi. To je samo o sobě už tak dost podivné, během této fáze však ke hráči doputovala podivná audio stopa. Komunita nelenila a tuto nahrávku dokázala dekódovat a převést do formy obrázku. Ten přitom mnohým připomíná zprávu, kterou si s sebou do hlubin vesmíru odnesla sonda Voyager.

Jaká tajemství ukrývá Elite: Dangerous?
i Zdroj: Hrej.cz

Co na něm je, to je vlastně ještě záhadou, dedikovaná vlákna na Redditu (zde a zde) a fóra hry však hýří teoriemi. K něčemu se zřejmě skutečně schyluje a vážně by nás zajímalo, co na to asi říkají sami autoři a zda si teď někde nemnou ruce a potutelně se nám nesmějí. Probudit zvědavost ve vlastní komunitě se jim ale každopádně jednoznačně podařilo.

Hráči tak nyní podrobují analýze dekódovaný obrázek a handrkují se, zda má jít například o formu hvězdné mapy, o instrukce k přistání či o něco zcela jiného. Teoreticky může jít také o přípravu na rozšíření s mimozemskými rasami, o kterých se již ostatně také v minulosti mluvilo. Ve světě Elite se totiž již objevovala nepřátelská rasa Thargoidů, o kterých ostatně Frontier Developments tvrdili, že se stále pohybují v okolí a ještě neřekli své poslední slovo.

V případě plánů na přídavek se také naskýtá otázka, nakolik se jedná o slepou uličku vedoucí pouze k budoucímu odhalení, či zda se ještě vyplatí podobné indicie studovat. Vypadá to každopádně zajímavě, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama