Xbox Play Anywhere startuje v září
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox Play Anywhere startuje v září

Xbox Play Anywhere startuje v září

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 7. 2016 13:01 4
Reklama

Xbox a potažmo Microsoft se snaží si u hráčů napravit reputaci a nadále nakopnout projede své konzole, jež je zatím stále ve stínu PS4. Mezi ty zajímavější kroky se jistě řadí služba Xbox Play Anywhere, jež propojí hraní mezi PC a Xbox One takovým způsobem, že jednotlivé hry budou podporovat multiplatformní hraní, nákupy i přenos uložených pozic. Dosud jsme ale nevěděli, kdy přesně ke spuštění této služby dojde.

minulých zpráv víme například to, že zářijové tituly by tuto funkcionalitu již podporovat měly a nyní se dozvídáme konečně konkrétně i to, že samotná služba Play Anywhere bude spuštěna již 13. září. Mezi první hry tak budou patřit například ReCore, Gears of War 4, Forza Horizon 3 či Halo Wars 2. Tyto tituly tedy budou podporovat vše slibované a tedy i to, s čím vlastně Sony již v omezené míře experimentovala.

V případě konkurenční Sony se jednalo o podporu cross-buy a přenášení uložených pozic například mezi PS4 a Vitou, jenže tomu tak bylo pouze u pár vybraných her. Sony nadále nově podporuje vzdálené hraní skrze PC či Mac, podobné systémové řešení first party titulů však zcela chybí a ze slov Andrewa House to navíc vypadá, že v Sony zřejmě ani nic podobného neplánují.

Tak jako tak nezbývá než Microsoftu popřát s takovým nápadem hodně štěstí a snad můžeme již jen vyjádřit přání to, aby tento gigant v rámci distribuce zmíněných her netlačil do popředí svůj vlastní obchod na úkor jiných distribučních platforem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama