Příští týden vyjde demo System Shocku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Příští týden vyjde demo System Shocku

Příští týden vyjde demo System Shocku

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 6. 2016 08:47
Reklama

O hře System Shock Remastered jsme tento týden už psali. V pondělí jsme vám ukázali nové screenshoty, o které se autoři podělili při příležitosti veletrhu E3. A zároveň vás lákali na Kickstarter, který má začít už 29. června. Ještě předtím se ale vývojáři z Night Dive Studios podělili o další zajímavé novinky.

V rozhovoru pro Polygon autoři prozradili, že chystají demo a hru přejmenovali. Těsně před startem kampaně na Kickstarteru, kde se budou vývojáři ucházet o přízeň hráčů, se tým rozhodl svůj projekt přejmenovat. Modernizovaná verze nyní nese stejný název jako originál z roku 1994. Zřejmě pro “přehlednost”. K Enhanced Edition ze září 2015 od stejných autorů nám tak přibude plnohodnotný reboot, což bude podle nás v budoucnu trochu komplikovat orientaci ve všemožných verzích, ale budiž.

Autoři tento krok vysvětlili tím, že do hry vložili tolik úsilí a zápalu, že ji to povyšuje nad rámec očekávání, která by někdo mohl mít od remasteru. “Jde o plnohodnotný reboot klasické hry, která bude úplně nová,” tvrdí šéf studia Stephen Kick. Abychom ale nezněli nevděčně, musíme přiznat, že nám autoři udělali také velkou radost. Oznámili totiž, že vstup na Kickstarter, k němuž dojde 29. června, doprovodí krátká demoverze. Každý si tak bude moci nový System Shock osahat, vyzkoušet a nespoléhat se jen na videa, obrázky a nostalgii.

PC verze dema se objeví na Steamu i GOGu ve stejnou chvíli, kdy odstartuje zmíněná crowdfundngová kampaň. Polygon už měl možnost se na ukázku ze hry podívat, stejně jako na odměny pro backery, ale magazín zatím neprozradil, co si o nich myslí. Každopádně se mezi “dárky” pro ty, kteří na hru přispějí, objeví třeba sběratelská verze hry v krabicové verzi pro PC i Xbox One. A už víme i to, co se skrývá za nedávno avizovanou spoluprací s formou Razer. Ta představila speciální herní notebook inspirovaný sérií System Shock.

Pokud už se nemůžete hry dočkat, vaši zvědavost by zatím mohly prozatím uspokojit alespoň nové artworky výtvarníka Robba Waterse. Vylepšený System Shock pohání engine Unity. Remasterovaná verze míří na PC a Xbox One a jejím cílem je modernizovat kultovní klasiku z roku 1994 od studia Looking Glass Technologies. Vydání rebootu se plánuje na příští rok.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama