Volby v Mass Effectu už nebudou černobílé
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Volby v Mass Effectu už nebudou černobílé

Volby v Mass Effectu už nebudou černobílé

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 6. 2016 11:21 3
Reklama

Koncept morálních rozhodnutí a voleb, který byl jednou z nejzajímavějších částí trilogie Mass Effect, se dočká v Andromedě nové podoby. Kreativní šéf Mac Walters prozradil, že novinka od BioWare nabídne v této oblasti více možností než jen očividné striktně dobré (Paragon) a špatné (Renegade) odpovědi a akce.

Podle Walterse s tím, jak se hry stávají složitějšími, se hráči nespokojí jen s černobílými volbami. Tohle vidění světa je z perspektivy nového Mass Effectu už překonané. Walters věří, že systém Paragon/Renegade byl důležitou součástí toho, co pomáhalo utvořit Shepardovu osobnost, ale je na čase posunout se dál.

Autoři podle něj hledali další způsoby, jak učinit tyto volby komplexnější a méně předvídatelné v tom, která je špatná a která dobrá. Hráči by si tak snad konečně mohli spíše vybírat podle toho, jaká odpověď jim je skutečně sympatická, odpovídá jejich představě a stylu hry, než aby se otrocky strefovali do jedné ze dvou předem daných a jasně čitelných šablon, jejichž výsledkem je na jedné straně Mirek Dušín, anebo naopak bezcharakterní sobec.

Pokud jste předchozí díly hráli, určitě dobře víte, jak zajímavé tyto volby byly, ale současně šlo o poměrně dvourozměrné vidění světa, ve kterém neexistovaly neutrální postoje a žádná další alternativa k hrdinství a zbabělosti. Podobně už před pár dny při příležitosti E3 autoři slibovali, že mnohem komplexnější bude rovněž navazování vztahů a budování romantických známostí, které se v minulosti taktéž omezilo na několik málo dialogů, které předvídatelně vyústily v krátkou virtuální lásku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama