Phil Spencer slibuje návrat MS na Steam
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer slibuje návrat MS na Steam

Phil Spencer slibuje návrat MS na Steam

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 6. 2016 08:42 14
Reklama

Microsoft PC komunitě naslouchá a společností protěžovaná platforma Windows Store i kritizovaný formát UWP naštěstí zřejmě nebudou z dlouhodobého hlediska jedinou distribuční platformou her od Microsoftu pro PC. Phil Spencer totiž nově přislibuje návrat zpět na Steam. Otázka ale je, v jaké míře tomu tak skutečně bude.

Spencer se v rámci E3 rozhovořil o tom, nakolik je Steam pro platformu Windows a pochopitelně především pro hraní na PC důležitý a na to konto také zmínil, že Steamu se daří dobře i bez Quantum Break a jiných velkých her od Microsoftu. To je pochopitelně pravda, nicméně do budoucna by se to mohlo změnit a velké hry od MS by se snad a s trochou štěstí mohly navrátit i zpět na Steam, na který Microsoft údajně vůbec nezanevřel.

Zatím se na Steam ale tlačí hry spíše menší (třeba Ori and the Blind Forest) a ty velké, jako je například právě Quantum Break, Tomb Raider, Forza 6 Apex či Gears of War Ultimate Edition slouží jako nástroj propagace Windows Store. Jaké tituly ale dorazí na tu či onu platformu a zda se vydání dočkají i dřívější exkluzivity, to je zatím otázkou, které se i Phil Spencer vyhýbá.

Spencer ale naštěstí slibuje poučení se z minulých chyb a do budoucna slibuje méně problémů u vydávání her pro Windows Store. Otázkou ovšem je, jestli je to vlastně chytrý tah a zda by nebylo lepší dát zákazníkům právo volby hned od začátku a netřídit tituly na ty určené pro Steam a na ty pro UWP.

Jak to ale bude v budoucnu, to ukáže až čas a další kroky společnosti. Určitě by ale nebylo od věci, pokud by Microsoft polevil a z Windows Store udělal jen například platformu s časovou exkluzivitou větších her, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama