Známe příjmení nového hrdiny Mass Effectu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe příjmení nového hrdiny Mass Effectu

Známe příjmení nového hrdiny Mass Effectu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 6. 2016 10:41 4
Reklama

Potvrdily se spekulace z loňského listopadu. Producent Mass Effectu: Andromeda prozradil na Twitteru, že příjmení hlavního hrdiny, respektive hrdinky bude Ryder. S jistotou víme i to, že si budeme moci vybrat, zda naše hlavní hvězda bude muž, či žena. Panovaly totiž obavy, že se bude hrát jen za ženu.

Jako první na toto jméno upozornil už loni v listopadu uživatel Redditu s přezdívkou Benelioto, který si povšiml v tehdejší ukázce psí známky s tímto jménem. Ve čtyřiačtyřicáté sekundě se v upoutávce uvolněné při příležitosti akce N7 Day mihla na moment psí známka a Benelioto se už tehdy domníval, že tenhle artefakt “nenechal” na místě nikdo z vývojářů jen tak náhodou a měl nás přivést na stopu hlavního hrdiny, lépe řečeno toho, jak se bude jmenovat.

Jeho teorii podporovala také skutečnost, že komandér Shepard z původní trilogie dostal jméno po prvním Američanovi ve vesmíru Alanu Shepardovi. Sally Rideová byla další průkopnicí amerického vesmírného programu, když se stala první Američankou, která putovala ke hvězdám. Je tu tedy očividná souvislost mezi oběma kosmickými pionýry a jejich možnými fiktivními následovateli. BioWare hezky pokračují v zavedené tradici.

Už tehdy se mluvilo rovněž o další možné souvislosti a stopě, a sice zvolené skladbě pro trailer z loňské E3. V něm jsme mohli slyšet píseň Ghost Riders in the Sky v podání Johnnyho Cashe. Když se totiž potom jeden z fanoušků v červenci zeptal šéfa studia BioWare Montreal, zda by mohli vývojáři změnit hudbu za nějakou vhodnější, která lépe zapadá do universa Mass Effectu, dostalo se mu poměrně zajímavé odpovědi. “Ne, promiňte. Existují velmi dobré důvody pro výběr téhle skladby k traileru, které by se měly vyjasnit později,” napsal Roy. Ty důvody už známe, jde očividně o odkaz na jméno Ryder.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama