Remedy chystají nové hry, Wake to nebude
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remedy chystají nové hry, Wake to nebude

Remedy chystají nové hry, Wake to nebude

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 6. 2016 07:48 6
Reklama

Kritikou poměrně vlažně přijatá akce Quantum Break rozhodně nenechala finské studio Remedy usnout na vavřínech a užít si několik měsíců či let neaktivity. Právě naopak, v Remedy už pilně připravují nové projekty. A Microsoft tentokrát nebude jejich vydavatelem.

Na svých stránkách Remedy přiznali, že pracují momentálně na dvou nových hrách. Na blížší informace si ale budeme muset nějaký ten čas ještě počkat, na letošní E3 se neobjeví. Tomas Puha, PR manažer finské firmy se v příspěvku zavázal, že se studio bude napříště více snažit vytvářet hry v kratších časových intervalech, než tomu bylo dosud. Snaha tvořit více her a častěji je vydávat také zapříčinila rozšíření Remedy na dva nové vývojářské týmy.

Puha také zmínil, že jeden z projektů je již nějaký ten čas ve výrobě, zatímco druhý tým pracuje na počátečních konceptech, které se v budoucnu stanou další hrou od Remedy. Již v dubnu se objevily spekulace, že Remedy pracuje už devět měsíců na nové hře. Puha nyní tyto informace potvrdil. Samozřejmě se nabízí otázka, zda některý z připravovaných titulů bude pokračováním skvělého thrilleru Alan Wake. Bohužel tomu tak není. V Remedy vsadili na férový přístup a rovnou fanouškům vzkazují, že ani jedna z her, na kterých momentálně pracují, nebude pokračováním příběhů slavného spisovatele. I tak ale údajně hledají možnosti, jak přinést Alana Wakea zpět, byť třeba ne ve formě videohry.

Zajímavým zjištěním, se kterým přišel server Polygon, je fakt, že Microsoft nebude vydavatelem další hry od Remedy. Finské studio nyní spolupracuje se zbrusu novým partnerem, který zatím nebyl blíže specifikován. Obchodní ředitel Johannes Paloheimo se vyjádřil v tom smyslu, že Remedy respektuje rozhodnutí svého společníka mluvit o projektu, až bude sám připraven. Máme se prý těšit, protože nově připravované hry mají sice být pořád v tradičním stylu Remedy, zároveň však firma hledá nové žánry, aby mohla zasáhnout více fanoušků.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama