XCOM 2 vyjde v září na PS4 a Xbox One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XCOM 2 vyjde v září na PS4 a Xbox One

XCOM 2 vyjde v září na PS4 a Xbox One

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 6. 2016 14:38 20
Reklama

Společnost 2K Games před malou chvilkou oznámila, že dosud PC exkluzivní tahová strategie XCOM 2 nakonec přeci jen dorazí na nové konzole, jak jsme doufali. Port povedené hry vyjde ještě letos, konkrétně v Evropě 9. září.

Konverzi má na starost namísto původních autorů americké studio The Workshop. Pevně doufáme, že výsledek bude stejně povedený jako v případě XCOM: Enemy Unknown u roku 2012. Firaxis Games totiž zvládli hru převést na konzole ve špičkové podobě, a vyvrátili tak zažitý mýtus, že tyto hry na těchto platformách nejde pořádně ovládat a není o ně zájem.

Rebootovaný XCOM vyšel kromě Windows a konzolí PS3 a X360 i na Macu, Linuxu, iOS, Androidu a nakonec i handheldu PlayStation Vita. Hru poháněl engine Unreal Engine 3. Dvojka na enginu Unreal Engine 3.5 vyšla letos v únoru a vysloužila si rovněž skvělá hodnocení. Kromě Windows funguje také na Macu a Linuxu. Konzolím se však vývojáři dlouho bránili s odkazem na modifikace a snahu naplno využít potenciálu PC.

XCOM 2 pro PlayStation 4 a Xbox One by měl hráče potěšit za čekání alespoň nižší cenovkou. Jake Solomon, který vedl vývoj hry, si pochvaluje přijetí titulu a podotkl, že ví, jak konzoloví fanoušci o poslední díl stáli. Protože se autoři strategie také počítají mezi hráče na konzolích, je podle svých slov nadšený, že nyní mohou ve spolupráci s týmem The Workshop uvést XCOM 2 na nové platformy. Pokud jde o mody, není jasné, zda XCOM 2 na konzolích nabídne v nějaké míře jejich podporu na způsob Falloutu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama