Remake Battlefront 3 se objeví na Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake Battlefront 3 se objeví na Steamu

Remake Battlefront 3 se objeví na Steamu

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 6. 2016 12:14
Reklama

Již několikrát jsme vás v posledních měsících informovali o připravovaném nelicencovaném remaku zrušeného Battlefrontu III, který připravuje ruský tým Frontwire Studios. Skupina nadšenců, kteří si příliš nelámou hlavy s autorskými právy, dnes slaví důležitý milník ve vývoji hry.

Galaxy in Turmoil, jak se celý projekt nazývá, dostal zelenou ve schvalovacím procesu Steam Greenlight a míří tedy na nejpopulárnější digitální distribuční kanál. S ohledem na to, že hra má být k dispozici zdarma, není podle ruského studia Frontwire důvod obávat se právních sankcí ze strany Disney, majitele práv na značku Star Wars. Otázkou je, do jaké míry je toto pouze zbožným přáním. Podle prezidenta Frontwire Studios Tonyho Romanelli je schválení hry od Valve dostatečným důkazem, že proti hře nemohou být vzneseny žádné právní námitky.

Romanelli si pochvaluje, že po dlouhodobém jednání se zástupci Valve je konečně hra k dispozici široké veřejnosti, což je zlomovým krokem nejen pro firmu samotnou, ale hlavně pro herní komunitu. Díky tomu, že Steam otevřel Galaxy in Turmoil své brány, může nyní hra oslovit více potenciálních fanoušků a zároveň umožňuje Frontwire Studios publikovat v budoucnu na této platformě další své hry. Galaxy in Turmoil byla původně známa pod názvem „Project Rebuild (FDR) BF3“. Hra běží na Unreal Engine 4 a nabízí bitvy pro až 64 hráčů. Na rozdíl od posledně vydaného Battlefrontu od DICE si titul Frontwire Studios chce uchovat staromilskou hratelnost. Nečekejte tedy žádné kartičky nebo regeneraci zdraví.

Hru na Steamu zatím ještě nenajdete, protože probíhají poslední úpravy před ostrým startem. Nezbývá než autorům popřát hodně štěstí, aby se úspěšný vzlet neproměnil v pořádně explozivní justiční karambol. Původní Star Wars Battlefront 3 mělo na starosti studio Free Radical Design a hra byla údajně těsně před dokončením, když LucasArts zrušili vývoj.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama