Dead Island 2 zmizel ze Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dead Island 2 zmizel ze Steamu

Dead Island 2 zmizel ze Steamu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 5. 2016 08:37 6
Reklama

Jako by už tak nebyla situace ohledně problémy sužovaného vývoje hry Dead Island 2 dost nepřehledná, v noci na dnešek se celá situace ještě víc zkomplikovala. Hra totiž zmizela i ze Steamu, což nemusí věstit nic dobrého.

Dead Island 2, respektive jeho produktovou stránku, byste už na Steamu nenašli. Jeho prezentace z digitálního obchodu zmizela. To pochopitelně neuniklo pozorným fanouškům na NeoGAFu a okamžitě se rozjely spekulace, že vydavatel hru definitivně zrušil, nebo její vývoj přinejmenším znovu pozastavil. Stejně tak je ale docela dobře možné, že se jen autoři a majitel práv připravují na její znovupředstavení během veletrhu E3.

Zajímavé je, že produkt jako takový ze Steamu zcela nezmizel. Hru byste stále našli v databázi jako Unknown App 268150. I když ze zkušenosti víme, že Dead Island 2 provázely mnohé problémy, na rozdíl od jiných médií zůstáváme optimisty a věříme, že se jen titul tímto způsobem chystá na nějaké nové odhalení.

O prokletém pokračování poměrně úspěšné série jsme toho už napsali dost a dost. To podstatné si můžete zrekapitulovat v našich straších novinkách. Naposledy se Dead Island 2 připomněl v březnu, když vydavatel, kterým je společnost Deep Silver, oznámil, že našel nové vývojáře. Hry se po dlouhých měsících nejistoty ujalo britské studio Sumo Digital.

Dvojka byla oznámená už na E3 2014. Pokračování měli zpočátku vyvíjet původní autoři z Techlandu, ale nakonec se vrhli na Dying Light pro Warnery. Hru dostalo nakonec na starost německé studio Yager (Spec Ops: The Line, Dreadnought) a vyjít měla už loni. Jenže Deep Silver nebyl s prací vývojářů spokojený, loni v červenci smlouvu zrušil a chybělo jen málo, aby na to doplatilo celé studio Yager.

Původní vývojáři z Techlandu, kteří mezitím zaznamenali velmi slušný ohlas se svou novou IP Dying Light, se nechali po odstavení Yageru dokonce slyšet, že by se ke svému dítku rádi vrátili a byli by ochotní se pokračování chopit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama