Halo má začít vycházet také na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo má začít vycházet také na PC

Halo má začít vycházet také na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 5. 2016 09:17 9
Reklama

I když Microsoft ústy různých představitelů v posledních měsících několikrát zopakoval, že je nepravděpodobné, že by se kdy na PC objevila akce Halo 5: Guardians od studia 343 Industries, pro další díly to pravděpodobně neplatí. Anebo mlží.

Řady původně exkluzivních her pro konzoli Xbox, které se podívají i na Windows 10, má v budoucnu rozšířit právě série Halo. A teď nemyslíme Halo Wars 2 ani editační nástroj Forge, ale vlajkovou loď FPS od Microsoftu. Kotaku to měly potvrdit další zdroje. Jde o součást širšího plánu, který Microsoft nazývá krycím jménem Project Helix.

Josh Holmes ze studia 343 Industries už dříve prozradil, že vydání editoru Halo 5 pro Windows má být teprve začátkem v nové kapitole značky na PC. Tyto nové tituly mají být vyvíjené od počátku současně pro Xbox i PC. Zařadily by se tak po bok již vydaných her, které byly, nebo měly být původně Xbox One exkluzivní - Quantum Break, Killer Instinct, Ryse: Son of Rome, Dead Rising 3 nebo Gears of War Ultimate Edition.

Už v tuto chvíli přitom víme o hezké řádce připravovaných titulů, které vyjdou na PC i Xboxu One, nebo se o tom přinejmenším spekuluje. Jistotu máme u ReCore, všech budoucích dílů Forzy, Sea of Thieves od Rare nebo už zmíněných Halo Wars 2. Na Xbox i Windows mířil i zrušený počin Fable Legends od Lionhead Studios. A opravdu hodně náznaků hovoří pro to, že by se nakonec na PC mohl objevit i čtvrtý díl Gears of War. V tomto případě to zatím sice není oficiální, ale samotní vývojáři to vyloučit nechtěli. Podobně se mnohdy zmiňuje i zatím Xbox One exkluzivní akční RPG Scalebound od PlatinumGames.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama