Mapy pro Halo 5 půjde upravovat na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mapy pro Halo 5 půjde upravovat na PC

Mapy pro Halo 5 půjde upravovat na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 5. 2016 12:43
Reklama

Editor map nazvaný Forge pro Halo 5: Guardians bude fungovat na PC s operačním systémem Windows 10. K dispozici bude zdarma a vyjít by měl do konce roku.

S ohledem na možnosti PC se tento editační nástroj rozroste o některé vítané novinky. Bude pochopitelně podporovat ovládání myší a klávesnicí, takže bude možné editor ovládat mnohem rychleji a přesněji, slibuje Microsoft. Forge na Windows 10 bude rovněž podporovat různá rozlišení až po 4K a umožní vám pohodlně zapojit do práce i testování vaše přátele. Výtvor z PC pak půjde rovnou publikovat na Xbox One.

Vývojáři ze studia 343 Industries se plánují v nadcházejících měsících podělit o další novinky na konto editoru. Dočká se třeba nových prostředí i stavebních prvků. Vydání samotného editoru ale nemá předznamenávat port Halo 5 pro PC. Hra jako taková bude nadále k dispozici jen na Xboxu One. Phil Spencer už dříve prohlásil, že je nepravděpodobné, že se Halo 5 kdy objeví někdy na počítačích.

V každém případě jde o další z dlouhé řady příkladů potvrzujících sbližování PC a Xboxu One. Jak už bylo řečeno, verze pro Windows 10 má vyjít do konce roku, Forge pro Xbox One byl vydán v prosinci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama